Frissen Fejérből

2022.01.08. 07:05

Az összefogás igazi ereje - A FEMA védenceinek gyűjtöttek a deákosok

Baráth Eszter

Lajos Bence, Boyka és Kiliti Tamás, a Vidisták az állatokért vezetője közösen vették át az adományokat

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rengeteg adományt gyűjtöttek össze a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai és dolgozói a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület részére, amelyeket tegnap át is adtak a szervezetnek. Az iskola a Székesfehérvári Diáktanács kezdeményezéséhez csatlakozott, aminek lényege, hogy az iskolák mintegy a stafétát egymásnak továbbadva folytatják a gyűjtést. Minden héten más-más intézményben gyűjtenek a fehérvári állatmentő szervezeteknek, menhelyeknek. Csajbók Levente, a Székesfehérvári Diáktanács alelnöke elmondta, a kezdeményezést azért hívták életre, mert számukra is rendkívül fontos az állatvédelem.

– Amint a diáktanács közzétette ezt a felhívást, szívügyünknek éreztük, hogy mi is csatlakozzunk ehhez. A gyűjtés elején egy-két napig mondhatni csörgedeztek az adományok, de aztán szépen elindultunk. Nagyon jó eredményt értünk el, majdnem 200 kilogramm száraztápot, közel 100 konzervet, számos étrend-kiegészítőt, kutyajátékot, ágyat, tálakat és mindenféle jót hoztunk az állatoknak – mondta Takács Petra, a Deák diákönkormányzatának vezetője és a városi diáktanács tagja.

Lajos Bence, a FEMA műveletirányítója köszönetét fejezte ki az adományokért és elmondta, ez a mennyiség körülbelül egy hónapra biztosítja az általuk gondozott állatok megfelelő táplálását. Kiemelte, egy év alatt körülbelül 15 tonna eledel fogy el a telephelyen, ami átlagosan 150 kutyának és 60 macskának elég, így nagy segítséget jelent számukra az iskola által összegyűjtött adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!