Frissen Fejérből

2021.06.24. 19:00

Pályázatot hirdettek az ivartalanítás támogatására

Pályázat kereteiben nyerhetnek támogatást a települések, hogy a nem kívánt állatszaporulat mennyiségét mérsékelni tudják.

Baráth Eszter

A veszettség elleni oltást is támogatják

Fotó: Shutterstock

A kormány a Magyar falu program keretében félmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot. Mint a program által nyújtott többi lehetőségnél, ebben az esetben is az ötezer főnél kevesebb lakossal rendelkező településeknek van lehetőségük a támogatásra.

Egy-egy önkormányzat legfeljebb másfél millió forintot nyerhet el, amellyel segítheti a lakosságot, hogy kutyáikat azonosító mikrocsippel lássák el, veszettség ellen oltsák be, ebeket és macskákat ivartalanítsanak. A pályázatokat egészen július 18-ig nyújthatják be az önkormányzatok.

A veszettség elleni oltást is támogatják
Fotó: Shutterstock

A meghirdetett ötszázmillió forintos keret 14 000 állat ivartalanítására elegendő pénzösszeg. Mindez nagyban hozzájárul a nem kívánt szaporulat visszaszorításához, a kóbor állatok és a menhelyen élő kutyák és macskák számának csökkenéséhez. A felelős állattartás egyik alappillérének is nevezhetjük az ivartalanítás fontosságát, hiszen ezzel válik elkerülhetővé, hogy háziállatok nagy számban ­rossz, nehéz körülmények között kényszerüljenek élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!