Szekszárdig jutott

2021.02.19. 07:52

Hosszú idő után végre hazatért Sárbogárdra Cézár

Messzire került otthonától egy derék eb. Jó szándékú emberektől élelmet kapott. A Sió-csatornánál sikerült befogni. Még időben került a kutyamenhelyre.

Fotó: Facebook

Cézár egyszer csak eltűnt otthonról. Előfordult vele korábban is hasonló, mert a négyéves németjuhász időnként ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy a kerítésen kívül kerüljön. Ezekben az esetekben azonban mindig ott kalandozott a ház körül, és kisvártatva előkerült. Most azonban egy hónapon át hiába kereste sárbogárdi gazdája. Nem véletlenül, hiszen Cézár nemhogy a vasúti csomópontjáról ismert várost, de még Fejér megyét is elhagyta. Több mint hetven kilométerrel délebbre, Szekszárdon és környékén figyeltek fel rá a helybeliek – írja a teol.hu, ahol Cézár megtalálásának körülményeit is részletezik.

– Önkénteseink nyolcvanhárom kullancsot szedtek ki belőle – közölte Fiáth Szilvia, a szekszárdi kutyamenhely vezetője. – Szerencséjére betegsége még kezdeti szakaszban volt, így hamar gyógyulásnak indult. A chipjéhez csak egy név és sárbogárdi lakcím tartozott. Hamarosan megtaláltuk az érintett személyt is, akivel telefonon vettük fel a kapcsolatot. Szombaton tudott eljönni hozzánk. Nagy volt az öröm, Cézár boldog ugatással fejezte ki ragaszkodását, és szemmel láthatóan alig várta, hogy hazatérjen rég látott gazdájához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!