Állatvilág

2016.01.10. 10:00

Rejtély a cuki kis kutyakölykök előélete

Etyek – A négy kis kölyök bűbájosan játszik egymással – most már biztonságban, az állatvédőknél.

S. Töttő Rita

Négy gyönyörű, de átfagyott, reszkető kiskutyát vittek be nem rég az etyeki állatotthonba. A gondozóknak összeszorult a szívük, amikor meglátták a pár hetes kislányokat, amelyek ázva-fázva várták sorsuk jobbra fordulását. Azóta azonban már nevet is kaptak az állatvédőktől: Orsi, Kitti, Debi és Vivi.

– Valójában nem ismerjük a történetüket, nem tudjuk, ki mondott le róluk, de most nekünk kell vállalnunk az oltásukat, chipezésüket, féregtelenítésüket s mindent, ami egy babakutya nevelésével jár – árulták el az etyeki állatvédők, akik most arra törekszenek, hogy az oltási program befejeztével örökbe adják a kiskutyákat - persze csak úgy, ha a leendő gazdik vállalják az ivartanítást is.

Az etyeki otthonban él még a piciken kívül Morti, egy 3 év körüli, határozott megjelenésű kutyafiú is.

– Emberekkel nagyon barátságos, kedves, ragaszkodó – mesélnek a "masszív" jószágról gondozói.

A tapasztalat szerint Morti következetes, hozzáértő gazdit igényel. – Fegyelmezett, jól tanítható, igényli a sok foglalkozást, törődést.

Mortinak más kutyákkal vegyes a viszonya – fogalmaznánk diplomatikusan: szukákkal ugyanis jól kijön, de kizárólag egyedüli kutyának ajánlják. – Nagyon szeretne végre ő is valakihez tartozni, nyugodtságot sugároz, okos pofijával, okos tekintetével sokunkat megbabonázott – árulják el az etyekiek, ahogy azt is: pórázon szépen sétál, autóban nyugodtan utazik.

Lakásban tartásra is alkalmas, valóban a nyugalom szobra, de mindenképp sok sétával, kirándulással kell levezetni az energiáit. Morti ivartalanított, oltásai és chipje rendben van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!