Állatvilág

2015.12.23. 12:42

Cesar Millan öltözőt adott a show kutyáinak is

Európai turnéjának utolsó állomásaként Magyarországon lépett fel Cesar Millan, a „Csodálatos kutyadoki”. Teamjében a fehérvári Nyakas Gábor is helyet kapott. Ő árulta el színfalak mögötti élményeit: például azt, hogy a kiválogatott kutyáknak külön öltözőjük volt a show idején.

S. Töttő Rita

Nagy várakozás előzte meg Cesar Millan december 19-i budapesti érkezését: sokan voltak kíváncsiak arra, vajon mire képes az a férfi, aki oly sikeresen okítja az ebeket a televízió képernyőjén. A koldusszegény illegális bevándorlóból lett amerikai kutyás szupersztár a hollywood-i csillagoknak kijáró körítéssel léphetett színpadra a Papp László Sportarénában, amely teljesen megtelt.

Nyakas Gábor fehérvári kutyakiképzőnek így alkalma nyílt arra, hogy testközelből figyelhesse meg, hogyan zajlik egy profi showműsor. Gábor nak fontos feladat jutott: három másik európai szakember segítségével ők válogatták ki Cesar Millan előadására azokat a kutyákat, akik bizonyos problémákkal küzdenek.

Fotó: Nyakas Gábor

Ez egy európai turnésorozat, az utolsó állomása volt Magyarország. Arról Gábor nem beszélhetett, hogy mennyiért érkezett ide Cesar, de az átlag 25 ezer forintos jegy sok mindent elárult. Budapest sportaréna megtelt, majd 13 ezren jöttek el megnézni a kutyakiképző műsorvezetőt.

– Már korábban kiadtak egy közleményt, hogy lehet jelentkezni kutyával az előadásra. Sok ezren éltek is a lehetőséggel, akik közül néhány embert válogattunk ki két körös fordulóban. Olyan kutyákat kerestünk például, amelyik nagyon húzza a pórázt, mindent fel akar szedni a földről, de kellett egy kölyök, egy extrém nagy méretű és egy kicsit hiperaktív is. Különböző élethelyzetekre kerestünk tehát kutyusokat Cesarnak, aki a válogató végén mindenkinek megköszönte, hogy elhozta a kutyáját. Az amerikai szervezők pedig mindenkinek, aki nem lett beválogatva, felajánlották, hogy vigyáznak a kutyákra a show alatt, amíg a gazdák szórakoznak – mesél a részletekről a kiképző. A műsor pedig hamisítatlan show elemekkel indult: Cesar letépte magáról a ruhát, amely alatt magyar válogatott mez díszelgett, Milan 1-es felirattal. – Ezután elmesélte az élettörténetét, majd szólt arról, hogyan működnek a kutyák, mire van szükségük, mire nincs. Ezután vitték fel a kiválogatott kutyákat. Akiknek egyébként külön öltözőjük volt a műsor ideje alatt.

A show végén persze a sztár lement az emberekhez, akiktől rengeteg ajándékot kapott. Majd pedig – ezt már Gábor árulta el – visszavonult a kutyájával, egy pitbullal és egy pomerániai spiccel. A fehérvári kiképző is megajándékozta az amerikai kollégát: névre szóló pórázt készíttetett neki. – Cesar Millannak nagyon tetszett az ország, kicsit körbe is nézett, amíg itt volt – tette hozzá Gábor, aki ennél sokkal többet nem árulhatott el, mert aláírt egy titoktartási szerződést is. Annyit azért még megtudtunk: további tervei is vannak Millannal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!