Állatvilág

2015.09.05. 13:04

Szőrfestés tetkóval? A lényeg, hogy jól érezze magát a kutya a bundájában

Masni a kutya bundájába nyírva, fülszőrfestés és miegyebek tarkítják az új kutyakozmetika trendet.

S. Töttő Rita

Imádja, amikor szépen, tisztán megrázza magát a kutya és látszik rajta, hogy jól érzi magát. Szabados Zsófia, hiába lesz gazdasági szakember, a kutyakozmetikában találta meg élete értelmét.

Az ifjú szőke hölgy keze alatt formálódnak, szépülnek a négylábú vendégek, akik talán örülhetnek, hogy nem a nyugati vagy keleti világ trendjei szerint kérik a gazdák a nyíratásukat.

Sok vad és különös divat éli ugyanis most virágkorát a világban, kezdve a hosszú, gyapjas szőrű kutyák geometriai formákra nyírásától a szőrfestésig, vagy éppen szőrtetoválásig .

Szabados Zsófia fehérvári kutyakozmetikus Mózessel. A kis vendég jól érzi magát a bundájában
Fotó: a szerző

Ezekről mesélt a szakember, aki nem sokára gazdasági diploma tulajdonosa lesz, de az egyetem mellett elvégezte a kutyakozmetikát is. Azóta tudja: ez az ő útja!

- Láttam már olyan kutyát, amelynek a szőrét kockaformára nyírták - meséli a legdrámaibb hatású trendet Zsófia, aki azért örül, hogy a magyar gazdik ennél jóval hagyománytisztelőbbek és gyakran a fajtának megfelelő standard nyírási formát kérik. Ennek ellenére már Magyarországon is ismerik az állatbarátok körében meghökkentőnek számító szőrfestési eljárásokat: - Előfordul, hogy a fül mentén hosszabbra hagyják a kutya szőrét és azt festetik be vagy éppen egy masniformát nyíratnak az eb testére és erre kerül a szín - tudjuk meg. A kutyakozmetikusnak egyébként az a lényeg, hogy az eb jól érezze magát a bőrében, jobban mondva a bundájában...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!