Állatvilág

2015.04.19. 12:19

Shannont a Fema hozta el korábbi gazdájától, ahol nem tudták tartani

Mezőfalva-Aba - Külleme tiszteletet parancsol, mégis olyan tulajdonságokkal áldotta meg az élet Shannont, melynek köszönhetően a legbarátságosabb ebek közé sorolható.

S. Töttő Rita

Shannont Mezőfalváról hozta el a Fema Állatvédő Egyesület egy családtól, amely nem tudta vállalni tovább a gondozását.

– Ez a bull terrier egyébként fajtájának a meghazudtolója, hiszen abszolút ember- és kutyabarát állat, kiegyensúlyozott idegrendszerrel – sorolja Shannon erényeit Bíró Zsolt, a Fema vezetője, aki ideiglenesen, míg a kutya gazdára nem talál, befogadta.

Shannon igazi házikedvenc lehetne – bújós és kedves. Fotó: a szerző

Shannon tipikus bull jegyekkel megáldott jószág, aki más kutyákkal és emberekkel is jól kijön. Kutyasportra is biztosan alkalmas lenne –véli ideiglenes befogadója, de házikedvencként, valamint komoly házőrzőnek is ideális. A bull típusú kutyák számára az ideális gazda egyébként olyan, aki képes a falkavezér szerepére, nem hagyja elkanászodni, ellustulni az ebet. Szükségük van jó vezetőre, aki mellett biztonságban érzik magukat, s akivel kellemesen eltölthetik az idejüket. A bull gazdi határozott, következetes, s ért a rábízott fajta nyelvén. Ilyen felelősségteljes gazdira vár Shannon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!