Állatvilág

2014.05.24. 17:24

Busszal mentették a szárnyát tört vörös vércsét

A Somogy megyei Diósberény határában talált rá péntek délután a 13 éves Lőrincz Dorina arra a valószínűleg szárnyát tört, szigorúan védett vörös vércsére, amely a Vértes Volán sofőrjének, Várnoki Tamásnak köszönhetően szombat este megérkezett Fehérvárra, ahol már várta őt Horváth Hella, a Vadmadárkórház munkatársa.

Házi Péter

- Remélem, hogy megmenthető ez a szép madár, ezért már pénteken elkezdtem telefonálgatni, de minden szóba jöhető helyen azt mondták, nem tudnak eljönni a madárért. A fehérvári vadmadárkórház ügyeletét hívva azonban sikerült kitalálnunk a megoldást: a távolsági busz előbb Siófokra, onnan Fehérvárra hozta a vércsét - mondta a feol-nak Lőrincz István, Dorina édesapja.

A távolsági busz csomagterében utazott a vércse egy dobozban

Várnoki Tamás épségben átadta őt Horváth Hellának

- Most azonnal indulunk a vörös vércsével Berkényi Tamáshoz, a kórház vezetőjéhez, reméljük, egy műtéttel megmenthető a madár. Ha áramütés érte, akkor a szárnyán, ott, ahol az áram kilép, nyílt seb lehet. Ez esetben kisebb a teljes gyógyulás esélye, ám ha törése van, akkor könnyen újra repülhet majd - mondta kérdésünkre Horváth Hella.

Ha újabb információt kapunk a sérült madárról, természetesen beszámolunk róla!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!