Állatvilág

2009.04.04. 02:21

Tavaszi dömperkedések

Bimbózó szép tavaszt kívánok minden jóféle kutyabarátnak és kutya barátnak, sarjadozom én is kifelé a télből, s figyelem a természet minden apró változását.

Pátkai Tóháti Döme

 Amit jelzek is Ármás gazdiéknak   csak éppen azt nem tudom felfogni "szerintemokos" buksimmal, mi a gond abban, ha reggel, mire felébrednek, a teraszra odakészítek nekik néhány rügybeindult ágacskát az orgonabokrokról. Miért, már az is baj, hogy engem ilyen aktívan érdekel a természet? A részletekbe elmerülő morfondír helyett közölnék néhány aktuális hírt a DÖME (Demokratikusan Összefogó Magyar Ebek) egyesületével kapcsolatban. Sajnos a kellemes információk mellett szomorúakkal is szolgálnom kell. Pártoló tagként csatlakozott hozzánk Lovasberényből Peti és Panni, hivatalosan egy szárnyas házaspár, gyakorlati értelmezésben két nagyszájú papagáj. Valószínű, rájuk fogom bízni az egyesületünk szóvivői feladatainak ellátását. Shanna kutyus, a nőtagozatunk vezetője vonyítva mesélte: elpusztult legkedves barátja, Garfield, a vörös cica.  (Talán emlékeztek rá, Garfield a délutáni szundizáshoz a Shannát használta kispárnának.) 
A gond: a macsek nem betegeskedett. Mire a  gazdájuk este hazaért,  a cicus ott feküdt kinyúlva. Semmi kétség, megmérgezték. Szóval, én igyekszem jóban lenni a kétlábú, embernek látszó izékkel, de ha ilyenekre képesek, akkor inkább menjenek a jó francba!  Több emílt is kaptam a hajnali labdázással kapcsolatban.  DÖME-tagok szerint ki kell állnunk igazunkért, s minimum az Alkotmány módosításával rögzíteni, hogy ez eredendő jogunk!  Nyilván nem szeretnénk ezt csak ennyivel elintézni, el kell érnünk: a lasztizás előtt kapjunk reggelit is. Teljesen buta hóbelebanc, hogy éhgyomorra öncélúan rohangásszon a kutyafia! Na ez szó szerint embertelen dolog lenne. Az emberfáját!    A kétlábú meg kajáljon, ha én meguntam a hancurt. Rendet kell itt tenni végre kedves kutyabarátok és kutya barátok. S akkor elmesélném még nektek, hogy elautóztattak az állatorvoshoz, oltásra. A doki csuda jó fej, meg nagy haver, állítólag megkaptam az injekciót is. Bár arra nem is emlékszem, de az új kutyájára annál inkább. Három hónapos dobi kislány. Hú! Még most is csorog a nyálam. Megpróbáltam azonnal udvarolni, mire a gazdik bepánikoltak, Dömike, ez nem a liliomtiprás ideje. Kikérem magamnak! A kertben a virágokat szisztematikusan letaposom, de ezen ifjú hölgy az más! Fini, azóta is csak rólad álmodom! S amíg el nem felejtem, jövő hét végén itt a Húsvét. Javaslom mindenkinek, érdemes rágyúrni, vagyis a legmegfelelőbb farkcsóválási technikát alaposan begyakorolni a hízelkedéshez. Ilyen cubák felhozatal az esztendőben csak ritkán adódik, ne legyek kutya, ha nem csóválom ki  saját  a részemet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!