Agárd

2015.06.14. 17:15

Egy díj a legkiválóbb diákoknak

Agárd - A Chernel István Általános Iskola és Gimnázium hagyományainak megfelelően a nyolcadik évfolyamból választotta ki azt a két legkiválóbb diákot, akiket Chernel-díjjal jutalmaztak.

Buthy Lilla

2015-ben a Chernel-díjat Horváth Réka és Juhász Lilla vehette át. A többi között csapatban a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen egy országos első, harmadik és negyedik helyezést értek el az évek során. A tavaly díjazott Csordás Esztert is a legkiválóbbak közé kell sorolnunk, aki idén a gimnazisták számára szervezett Kitaibel Pál Biológiaverseny országos döntőjén második helyezett lett, de már öt éve ő képviseli a megyét a korosztályos biológiaversenyek döntőjén. Ezután is a biológiával szeretne foglalkozni, legszívesebben természetvédelmi mérnök vagy kutató lenne, de a tanítás is érdekli. Az ő fantasztikus hármasukról nem először írunk, csapatban is már számos sikert tudhatnak a hátuk mögött. Szeptembertől azonban egyikük, Horváth Réka már az ország legjobb kémiás iskolájában, az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban folytatja tanulmányait. Rékát már kislány korában is elbűvölte a kémia, már ötévesen molekulákat modellezett. Idén a Hevesy György Kémiaverseny országos döntőjén első lett, jelenleg pedig a kémia diákolimpia előválogatójára készül, amit idén Dél-Koreában rendeznek meg. A nyolcadikas Juhász Lilla a Kaán Károly Természet-és Környezetismereti Verseny országos döntőjén idén első helyezett lett. Lilla a tanuláson felül mindennap, immár nyolc éve teniszezik, emellett zongorázik, de az idegennyelvek is nagyon érdeklik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!