Agárd

2015.02.20. 10:29

VVSI: fordulópont a fejlesztésben

Agárd - Jelentős állomásához érkezett a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének fejlesztése, a létesítmény már elérte legmagasabb pontját.

Tihanyi Tamás

Az építkezés szeptemberre befejeződik, és egy európai viszonylatban is egyedülálló komplexum jön létre. Az átadás után több száz fogyatékkal élő gyermek és felnőtt veheti birtokba a létesítményt, ahol minden feltétel adott lesz fejlesztésükre, a szakmai és környezeti szempontból is színvonalas körülmények között zajló rehabilitációra. A létesítmény - 15 méter 72 centiméterrel - elérte legmagasabb pontját. Ezek után kezdődik a külső szigetelés, a belső építészeti munka és a közművek fejlesztése. A VVSI akadálymentesített tornaterme után egy száz négyzetméteres edzőterem is elkészült.

Fotók: VVSI-rehabilitáció

A fejlesztő központ 2,25 milliárd forintból épül meg a Velencei-tó partján. A mozgássérültek esetében az aktív életre való felkészítésre helyezik a hangsúlyt nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában. A létesítmény szolgáltatásai közül kiemelkednek majd a parasportolók igényeit kiszolgáló sporteszközök: a parakenuk, parakajakok és paravitorlások, melyeket a mozgássérültek használhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!