Adony

2012.01.27. 13:58

Adonyiak baráti köre

Adony - Egyre több településen ismerik fel, hogy jó kapcsolatot ápolni a településről elszármazottakkal. Adonyban évekkel ezelőtt jött létre egyesület a kapcsolattartásra.

Tribolt Lajos

Hazánkban is növekszik a társadalmi mobilitás, egyre többen vannak, akik nem a szülőhelyükön alapítanak családot.
Az Adonyiak Baráti Köre Egyesületet mintegy ötven fő alapította. A cél az volt, hogy az elszármazott adonyiakat visszacsalogassák, találkozási lehetőségeket biztosítsanak olyanoknak, akiknek már nincs családjuk a városban. Jobbágy Zoltántól időközben Percsi Tibor (aki lapunk helyi tudósítója is egyúttal) vette át az elnöki posztot. Jelenleg 156 tagja van az egyesületnek. A tagdíj fejenként 2500 forint, ebből tudnak gazdálkodni.
 A meghirdetett talákozókra általában 80-90 tag megy el. Ilyenkor meghallgatják a polgármester tájékoztatóját, megnézik a városban épült, felújított dolgokat. S persze jókat beszélgetnek egymással.
 Az egyesület gyűjtögeti a tagdíjakat, s a településnek teremtenek belőle értékeket. Mobil színpadot csináltattak a művelődési háznak, két emléktáblát a volt iskolaigazgatókról, illetve lelkészekről, készült a település határába köszöntő tábla, felújították a kastélypark szökőkútját, zenélő, világító órát állíttattak a település központjában.
 Az önkormányzatnál minden évben pályáznak a civiltámogatásokra, s abból a pénzből az egyesületi tagoknak elküldik a helyi újságot, hogy folyamatosan tudják, mi történik a szülőhelyükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!