Frissen Fejérből

2021.08.01. 08:24

Meglepő vereség

Négy dunaújvárosi játékossal a keretében a csoportkör utolsó mérkőzésén a magyar női vízilabda-válogatott Kínával találkozott.

Beke Zsombor

Bíró Attila szövetségi kapitány ismét élt azzal a lehetőséggel, hogy cserekapust nem nevezve eggyel több mezőnyjátékossal számolhatott. A magyar kapuban, ahogy eddig minden mérkőzésen, a DUE játékosa Magyari Alda védte. Kínai góllal kezdődött a találkozó, Csang Csing talált be emberelőnyben, majd újfent fórból Vang Hszin-jen volt eredményes 0-2. A túloldalon a mieink rendre a kapufát találták el, az ázsiai csapat ugyanezt a szívességet nem tette meg, Teng Cö-ven góljával már 3-0 volt az eredmény. Két perccel a negyed vége előtt emberelőnyben megszületett az első magyar gól, Illés fórból célzott pontosan. 1-3. Szinte hihetetlen, de Szilágyi meglőtte a mieink negyedik kapufáját is, sajnos Niu Kuan-nan nem követte a példáját és újabb gólt szerzett 1-4.

A második játékrész Szücs pattintott lövésével kezdődött, de a folytatásban ismét beragadt Magyarország. A mieink sem támadásban, sem védekezésben nem remekeltek, Magyari sem fogott ki jó napot, a félidő utolsó három percére fordulva már öt góllal vezetett Kína 2-7. A túloldalon a magyarok már hatodszor találták el a kapufát, nagyon kellett Magyari védése egy perccel a negyed vége előtt. Közelebb zárkózni azonban nem tudtak Bíró Attila lányai, így ötgólos kínai előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A magyarok továbbra sem tudtak igazán közel férkőzni az ázsiai gárda kapujához, a távoli löketeket könnyedén fogta a kínai kapus. Nem ment a mieinknek, újabb ázsiai emberelőnyös gól született, a túloldalon Illés fórból csökkentette ötre a különbséget. A negyed végére összekapta magát a magyar együttes, Gurisatti két gólja mellett Keszthelyi is betalált, 9-6-tal fordultak rá a csapatok a záróetapra.

Az utolsó nyolc perc Magyari védésekkel kezdődött, majd négy minutummal a vége előtt a DUE kiválóságának, Gurisatti Grétának újabb góljával kettőre csökkent a különbség 7-9. 54 másodperc volt vissza a találkozóból, Szilágyi indulhatott meg, szabálytalanság után Gurisatti végezte el sikeresen a büntetőt, 8-9. A túloldalon is megítéltek egy ötméterest, a kínaiak sem hibáztak, újra kettő gól volt a differencia. A végén Leimeter és Csen Hsziao is betalált, így a mieink hiába zárkóztak fel nagy hátrányból, a találkozót 11-9-re Kína nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!