Vízilabda

2021.07.30. 12:44

Nehezen, de győzött a női vízilabda-válogatott Japán ellen

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, 5 perc elteltével 2-2-öt mutatott az eredményjelző, a mieink részéről Keszthelyi és Parkes talált be, míg a japán együttesből Inaba és Arima lőtt a dunaújvárosi Magyari Alda kapujába. Kissé álmoskásan játszott Bíró Attila gárdája, az első negyedet egy góllal, 4-3-ra nyerte Japán, a harmadik magyar gólt a DUE játékosa, Gurisatti Gréta szerezte, aki először talált be a tokiói olimpián.

Beke Zsombor

Kikapott Kínától a magyar csapat

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A második negyed Szilágyi villanásával kezdődött, 4-4, majd ismét az ázsiai csapat ragadta magához az előnyt Kavagucsi révén 4-5. A folytatásban Szilágyi ismét egalizált, majd a Dunaújváros kiválósága fórban hosszú idő után ismét vezetéshez jutatta a magyarokat 6-5. A kiállítások percei következtek, de ezekből egyik csapat sem profitált, a félidőben 7-7 volt az állás.

A harmadik negyed elején sem tudott igazán lendületbe jönni Magyarország, időnként túlkomplikálva támadtak a mieink. Ugyan Parkes révén újfent vezetettek a magyarok, de az időközben a Magyarit váltó Gangl Edinát is felavatva már a nyolcadik gólját lőtte Japán. A védekezés nem volt az igazi, összehasonlításképpen két nappal ezelőtt Gardáék az egész találkozón kaptak kilencet a címvédő USA ellen. Némi videózás után megadtak egy újabb japán gólt, így ismét az ázsiai gárdánál volt az előny, szerencsére nem sokáig, Parkes egyenlített, majd Keszthelyi megindulásával újra a mieink vezettek 11-10. A negyed végét eredményesen zárták le Bíró Attila lányai, Gurisatti talált be, így először a mérkőzésen két góllal vezetett Magyarország.

A záróetapot magabiztosabban kezdték a mieink, két perc alatt Vályi és Keszthelyi góljával 14-10-re módosult az eredmény, így az első három negyedhez képest megnyugtatóbb helyzetben fordulhattunk rá az utolsó öt percre. Parkes hatodik találatával már öt volt közte, de ismét jött egy bosszantó figyelmetlenség hátul, Inaba labdája két másodperccel a támadóidő lejárta előtt szinte félpályáról talált utat Gangl kapujába 15-11. Az utolsó minutumokban potyogtak a gólok, de szerencsére a magyar győzelem már nem forgott veszélyben. Kicsit nehézkesen, de a női vízilabda-válogatott veretlenségét tovább őrizve 17-13-re verte Japánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!