Szavazásértékelés

2021.07.29. 11:00

Az esti összefoglalókból értesülnek a legtöbben az olimpia híreiről

Tombol a nyár, nyakunkra telepedett a hőség. Aki teheti, elmenekül a forróság elől, míg mások a legnagyobb kánikulában is húzzák az igát. Miközben az egész országot letaglózza a hőségriadó, van még valami, ami sokakat lázban tart: az pedig a tokiói olimpia.

A bronzérmes magyar kardcsapat, Szilágyi Áron (j), Szatmári András (j2), Gémesi Csanád (b2) és Decsi Tamás (b) a férfi kardozók csapatversenyének bronzmérkõzése, a németekkel vívott küzdelem utáni díjátadón, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogyan követik nyomon a magyar csapat szereplését. Több válaszlehetőséget adtunk meg, a végeredmény pedig magáért beszél. A voksolók 62 százalékának határozott véleménye van arról, hogy fontos nyomon követni a sportolóink szereplését, erre pedig éppen ideálisak az esti összefoglalók. Számukra valószínűleg az a lényeg, hogy tudják, milyen eredménnyel zárják sportolóink a napot, de nem érzik szükségét az állandó „jelenlétnek”.

Másképpen gondolja viszont mindezt a válaszadók kicsit több mint negyede, 27 százaléka. Ők azok, akik mindent bevetnek annak érdekében, hogy percről percre követhessék az eredményeket. Erre a telefonjaikat, a tévéket és a rádiókat is felhasználják, a lényeg, hogy a végtelennek tűnő megmérettetéseken a legnagyobbakért izgulhassanak, hogy együtt örülhessenek a sikereknek, részt vehessenek a kiesők bánatában. Ők azok, akik a tokiói miliő minden pillanatát a magukénak szeretnék tudni.

[eweb-voting id="5141291"]

A szavazók 7 százaléka a délelőtti eseményeket követi nyomon, míg csupán a válaszadók 4 százaléka vállalja be éjszakai programként az olimpiai szereplések nyomon követését. Utóbbi nem is csoda, hiszen a rohanó hétköznapok terhei mellett nem lenne könnyű feladat bevállalni az éjszakázást – legyen bármennyire is elhivatott az ember. Az már viszont más kérdés, hogy az álmatlanságban szenvedőknek nagyszerű programok ezek a sportesemények.

Persze nem az a lényeg, hogy ki menyi időt szán a versenyek, meccsek követésére, hanem az, hogy a legtöbbeknek megdobban a szíve, ha egy magyart látnak a paláston, a medencében, vagy a pályán… Hajrá, magyarok!

Borítókép: a bronzérmes magyar kardcsapat, Szilágyi Áron (j), Szatmári András (j2), Gémesi Csanád (b2) és Decsi Tamás (b) a férfi kardozók csapatversenyének bronzmérkőzése, a németekkel vívott küzdelem utáni díjátadón, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!