Zene

2015.07.24. 15:22

Kedvencek az utcán - Változatos műfajok, kiváló hangulat Veszprémben

Veszprém - Döntően külföldi, a nagyközönség számára jórészt ismeretlen zenekarok találhatóak az idei Veszprémi Utcazene-fesztiválon.

Idén már tizenhatodszor rendezték meg az utcazene-fesztivált Veszprémben. Néhány évvel ezelőtt új irányt vett az utcazene, a nagy sztárok mellett kisebb, ismeretlen bandákra építve próbálja a belvárosba csábítani a fesztiválozókat. A szervezők járják a hasonló rendezvényeket, ahol mindig új arcokat fedeznek fel. Az interneten is rengeteg csapatot fedeznek fel, sőt, az utóbbi években nemzetközi szinten is olyan respektje lett a fesztiválnak, hogy a zenekarok maguk jelentkeznek: szívesen játszanának a veszprémi közönségnek. Az idén több profi utcazenész és zenekar lép fel a rendezvényen, mindennap más helyszínen koncerteznek.

A francia King Automatic, az I Skarbonari mellett vannak olyan fellépők is, akik ebből a közegből indultak ugyan, ám ma már csak színpadokon koncerteznek, ilyen a Heymoonshaker, ők a fesztivál zárónapján adnak koncertet az Óváros téren. Ellenállhatatlan a francia Scarecrow zenéje is, ők a bluest és a hip-hopot keverik, az olasz La Tresca pedig kihagyhatatlan résztvevő: a közönség kikövetelte, hogy őket most is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!