Videoton

2014.02.06. 11:00

Ismét Spanyolországban a Videoton

Székesfehérvár - Múlt pénteken tértek haza Marbelláról, pénteken ismét útra kelnek a Videoton labdarúgói. A csapattal tart a sérüléssel bajlódó Nikolics Nemanja is.

Horog László

A hét elején, a válogatott törökországi edzőtáborába nem utazott el a Pintér Attila szövetségi kapitány által vezetett küldöttséggel, ám a Vidivel elrepül Spanyolországba a kétszeres válogatott támadó, Nikolics Nemanja.

A gólvágó, Nikolics Nemanja szerint a négypontos hátrány ledolgozható a tavaszi szezon során. Fotó: Koppán Viktor

– A múlt héten zárult első, marbellai edzőtáborban végig éreztem a sípcsontomat, az utolsó, Galati elleni edzőmeccsen pedig nyilalló fájdalommal szembesültem. Nem ment rosszul, négy gólt lőttem, a Rijeka és a Plovdiv ellen egyet, a Galati ellen kettőt. Hazajöttünk, kivizsgáltak, azóta kezelésekre járok, valamint könnyített edzéseket végzek. Elutazom az edzőtáborba a Vidivel, reményeim szerint teljes értékű munkát végezhetek. A válogatott hétfőn kelt útra Belekbe, klubtársaim közül Juhász, Gyurcsó, Sándor és Kovács tartott a nemzeti együttessel. Szívesen mentem volna én is, de ezúttal jobb volt itthon maradni, kezelésekre járni. Nehéz tavasz elé nézünk, szeretnék hasznára lenni a Vidinek.

– Pintér Attila első összetartásán részt vett Telkiben, milyen benyomásokat szerzett az új kapitányról?

– Két napot dolgoztunk együtt, ebből messzemenő következtetéseket levonni nem érdemes, de elmondhatom, az eddigi tapasztalataim pozitívak, jók a gondolatai. Január 6-án találkoztunk a keret tagjaival, két napon át tréningeztünk, gyakoroltuk a védekezést, a tolódást, elmondta, milyen elképzelései vannak a taktikát illetően. A második és harmadik összetartáson a Vidi marbellai edzőtábora miatt nem lehettem jelen, most pedig a sérülés okán. De remélem, a következőn ott lehetek. Fontos számomra a válogatott. Pintér Attilával kapcsolatban korábban nem voltak tapasztalataim, mindössze egyszer beszéltünk. Igaz, az különleges volt. Tavaly tavasszal, a győri kupameccsen ütköztem Kamberrel, agyrázkódást szenvedtem, azonnal vittek a győri kórházba. Másnap bejött hozzám a pályaedzőjével, Farkassal, Kamberrel és Sándor Gyuri édesapjával, aki a győri stáb tagja volt akkoriban. Nagyon korrekt lépésnek tartottam, hogy meglátogattak.

– Visszatérve a válogatottra: az ön eddig mérlege nagyon jó, két meccs, egy gól.

– A hollandiai, 8-1-es vereség során mutatkoztam be, tíz percet kaptam Egervári Sándortól. Négy nappal később, Csábi József irányítása mellett, Andorra ellen kezdtem, a gólommal szereztünk vezetést, aztán egy öngóllal biztosítottuk a 2-0-ás győzelmünket. Bízom abban, hogy a folytatásban is magamra ölthetem a címeres mezt, tehát sokat dolgozom együtt Pintérrel a folytatásban. Ehhez persze az kell, hogy a Vidiben termeljem a gólokat.

– Egy éve kis híján az akkor még a Serie A-ban érdekelt Sienához igazolt, ám a nyáron és most, télen sem hallani arról, hogy távozna.

– Mert nem is távozom, mindenáron nem akarok elmenni Fehérvárról. Másfél évig köt szerződés a Vidihez, csak olyan helyre megyek, ahol kezdőként kapok lehetőséget és a bajnokság színvonala is erősebb. Kölcsönbe nem szerződöm sehova, továbbá fontos, hogy az ajánlat a Vidinek is kedvező legyen. Én itt mindent megkapok, amire nekem és a családomnak szüksége van, s ami még fontos, komoly célokért küzdhetünk. Mindig a bajnoki aranyért harcolunk, továbbá minden nyáron kilépünk a nemzetközi porondra.

– A bajnokságban négy pont a hátrányuk a listavezető Debrecennel szemben. Ez sok, vagy kevés?

– Ledolgozható. Március 1-én, Pécsen kezdünk, majd a Paks következik. Kedvező, hogy mindegyik rangadónkat itthon vívjuk, fogadjuk a Diósgyőrt, a Győrt és a Debrecent. A négy pont nem drámai, azonban fontos, hogy az említett meccseket hozzuk és ne hibázzunk a nálunk papíron gyengébb, verhetőnek ítélt gárdák ellen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!