Videoton

2016.03.12. 16:36

Vérszegény Videoton - Harmadszor sem tudtak nyerni a fehérváriak

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a sereghajtó Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadta a Videoton FC Felcsúton.

Ferencz Balázs

Danilovics, Simon Ádám, Oliveira, Suljic és Rudolf sem állt Horváth Ferenc rendelkezésére a fehérváriak Békéscsaba elleni bajnokiján. A fordulót a tabella harmadik helyéről váró Videoton FC nem titkoltan a kötelező győzelem reményében bandukolt ki a Pancho Aréna gyepszőnyegére, s ez a remény már-már teher is egyben a piros-kékek számára. A Békéscsaba ellen nem megy, nagyon nem, idén egy viharsarki 2-0-ás vereségre, és egy alig több mint két héttel ezelőtti 1-1-es döntetlenre futotta a sereghajtó ellen. Sőt, hazai pályán immár 12 éve nem tudott nyerni a Vidi a Csaba ellen, így bőven itt volt már az ideje.

Kovács István (labdával) sokszor próbálta a társakat helyzetbe hozni, de a Videoton most sem nyert
Fotó: Koppán Viktor

Mégsem ugrott ellenfelének a bajnokságban eddig 11 vereséget szenvedő, s mégis az ezüstéremért küzdő (!) Videoton, az első percekben csupán rettentő gyenge fehérvári szögletekkel operált a „hazai” csapat. A sarokrúgás valahogy jobban ment a Békéscsabának, a vendégek először jutottak el a fehérvári kapuig, s ha már ott jártak, nem totojáztak, betaláltak. A 9. percben remekül szállt be Fabio szöglete a bal oldalról, Laczkó 5 méterről fejelhetett erősen, Kovácsik csak beljebb segíteni tudta a labdát, 0:1. Nem sokkal később Pátkai vette célba a kaput 25 méterről, a laposan érkező labdát Polekszics tolta szögletre. Bármilyen furcsa is, ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövése a Vidinek 45 perc alatt. Az álmosító játéktól súlyos pillákkal küzdő nézők a 32. percben élénkülhettek fel egy pillanatra, amikor egy csabai szabadrúgásból kapu elé ívelt labdát Damjanovic küldött kapura közelről, Kovácsik védett. A 35. percben Pátkai emelte a 11-es pontra a labdát, Feczesin ugrott a levegőbe a lassan pattogó labda mellett, még öt méterről sem lőtt, Fabio érkezett és szerelte a fehérvári csatárt. Próbálkozott Horváth Ferenc alakulata, ígéretes fehérvári akció végén Haraszti tolta Géresi elé, aki igazgatta a labdát majd 18 méterről a kapu mellé tekert jobbal. A játékrész zárásaként Juhászt futotta le Calvente, jól adott középre, de Paukner elbohóckodta a helyzetet, Kovácsik szedte le a lábáról a labdát.

A szünet után aktívan kezdett az Előre, Calvente futtatta a jobb oldalon Birtalant, aki centerezett, Spitzmüller nyolc méterről tüzelt, Kovácsik védett nagyot. Az ellentámadásból aztán végre betalált a Vidi: Pátkai remek labdával kínálta meg Stopirát, aki 15 méterről estében a kapu jobb oldalába helyezett, 1:1. Élénkebb lett a játék a gól után, a Videoton irányított, de a hajrá legnagyobb helyzetét a csabaiak puskázták el. Paukner 14 méteres lövését bravúrral védte a meccs hősévé váló  Kovácsik, a kipattanót pedig 7 méterről Birtalan bombázta ki kis híján a stadionból. Kiállítás ugyan volt a legvégén, de a hosszabbítás most gól nélkül telt, így újabb pontot rabolt a Békéscsaba a Viditől.

Videoton FC–Békéscsaba 1912 Előre 1:1 (0:1)

Felcsút, Pancho Aréna, 1164 néző. Vezette: Németh Á.

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinicius, Stopira – Pátkai, Pölöskei – Haraszti (Sejben, 77.), Kovács I. Géresi (Tischler, a szünetben) – Feczesin (Soumah, 88.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Békéscsaba: Poleksic – Piermayr, Damjanovic, Vaskó, Fabio – Takács P. (Fehér, 82.), Spitzmüller – Bényei, Eccleston (Paukner, 41.), Laczkó (Birtalan, 31.) – Calvente. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gól: Stopira (57.) illetve Laczkó (9.)

Sárga lap: Juhász (68.) illetve Damjanovic (45+1., 90+4.), Piermayr (59.), Bényei (66.), Polekszics (79.)

Kiállítva: Damjanovic (90+4.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!