Videoton

2016.01.30. 14:44

A Videoton FC együttese jól mozgott a DVSC elleni edzőmeccseken (frissítve)

Székesfehérvár – A Videoton FC kényeztette szurkolóit: a felkészülés jegyében kétszer is megmérkőzött a Debrecennel szombaton.

Ferencz Balázs

Videoton FC–Debreceni VSC-Teva 3-1 (0-0)
Videoton FC: Danilovics – Nego, Juhász, Lang, Stopira – Heffler, Simon – Haraszti, Kovács, Géresi – Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Debrecen: Verpecz – Szatmári (Korhut, 46.), Nagy Z., Máté, Kinyik (Szakály, 46.) – Varga J., Tisza – Bereczki, Sidibe (Holman, 46.), Ferenczi – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Kíváncsi hangulatban gyülekezett a Sóstói Stadion füves edzőpályája mellett a futballt szerető publikum, sokan, mintegy 400-an akarták látni a bajnokság tavaszi meccseit hamarosan kezdő Videoton játékát. A fehérvári keretből sérülés miatt Oliveira, Pátkai, Pölöskei, Trebotic és Rudolf is hiányoztak, mégis végig irányította a Debreceni VSC elleni első összecsapást a piros-kék egylet. Az első félidőben Feczesin közeli fejese, valamint Haraszti ziccere hordozott magában gólveszélyt, de ekkor még nem rezdült a Loki hálója. Fordulás után aztán rögtön tapsolhatott a közönség: Kovács István 8 méterről jobb külsővel csavart a, jobb sarokba. Nem sokkal később Haraszti szöglete után Feczesin csúsztatott, Lang pedig közelről passzolt a hálóba a hosszú oldalon érkezve, 2-0. A 65. percben Tisza torolta meg Danilovics kisebb hibáját, egy beadást paskolt a kapus a debreceni támadó elé, majd slusszpoénként Kovács remek labdájával Feczesin indult meg, s nem hibázta el a ziccert, beállította a 3-1-es végeredményt.
– Köszönjük a Debrecennek, hogy partnerek voltak ezen a napon. Nagyon jól éreztem magam a pályán és a csapat is helyt állt – értékelt a mérkőzés után Kovács István, aki góllal és gólpasszal járult hozzá a Vidi sikeréhez. – Az eredményből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Tény és való, hogy az elmúlt tíz év talán legjobb magyar csapatát tudtuk felülmúlni. A lényeg az volt, hogy stabilan védekezzünk, s ezt megvalósítottuk. Kaptunk ugyan egy elkerülhető gólt, de az elemzés után ezen majd javítani fogunk. A három gól pedig önmagáért beszél. Jó állapotban vagyunk, a GPS-méréseink eredménye is bizonyíthatja ezt majd, s ezen a mérkőzésen is elvégeztük azt a munkát, amit akár két edzés is ki tud hozni – mondta.
Hiába a hűvös idő, továbbra is jól mozog az a külső. Kovács István gólját is jobb külsővel rúgta, s gólpasszánál is ügyesen perdített.
– Ad-hoc jelleggel lőttem így, nem volt tudatos, de örülök neki, hogy beakadt – mosolygott a középpályás.
– Támadásban is csillogtattunk szép jegyeket és a védekezésünk is rendben volt. A mostani állapotunknak megfelelően jó meccset játszottunk, s jól is futballoztunk. Motiváltak voltak a játékosok, elégedett vagyok – értékelt az első találkozó után a vezetőedző, Horváth Ferenc.
A déli matiné után rögtön újra egymásnak feszült a két csapat. Ekkor a fehérváriak már az NB III-as csapatból, és az U19-es együttesből felhozott futballistákkal töltötték fel a keretet.
Videoton FC–DVSC-TEVA 1-2 (1-2)
Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Varga (Ács, 60.), Fejes – Kiprich – Sejben (Schiller, 46.), Kovács, Soumah, Paudits – Tischler. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVSC-TEVA: Radosevic (Deczki, 76.) – Lázár, Mészáros, Brkovics (Kinyik, 46.), Korhut (Kondás, 46.) – Bódi (Berdó, 60.), Jovanovic, Holman (Kulcsár, 46.), Szakály (Sándor T., 46.) – dr. Horváth Zs., Takács (Kertész, 60., Bereczki, 76.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Paudits (10.), ill. dr. Horváth (12.), Bódi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!