Videoton

2015.07.27. 18:12

Nagy lehetőség kapujában: a Videoton szeretne előnyt szerezni a BATE Boriszov ellen

Székesfehérvár - Kedd este, 20.30-kor kezdődik a Videoton FC -BATE Boriszov összecsapás a Sóstói Stadionban. A mérkőzés a Bajnokok Ligája selejtezőjében a 3. forduló első felvonása lesz.

Horog László

Nem lennénk boldogtalanok, ha Bernard Casoni első nagy fehérvári győzelmét látnánk kedd este.

A Videoton júniusban érkezett új vezetőedzője eddig még nem nyert tétmérkőzést hazai környezetben, és most kétségtelenül a legnehezebb, de legfontosabb feladat vár rá, és együttesére.

Ha a piros-kékek előnyt szereznek a fehérorosz ellenféllel szemben, és jövő héten meg is tartják azt, akkor a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásába jutnak, amely már biztos Európa Liga-csoportkört jelent, de esélyt is arra, hogy a legrangosabb sorozatban folytassa szereplését a fehérvári gárda.

Az előzmények persze nem a Vidi mellett szólnak, rég nem látott gyenge szereplés jellemzi a magyar bajnokot, és egyelőre nem látszik, miként fordulhatna a csapat jószerencséje.

Remélhetőleg Bernard Casoni megtalálja a helyes taktikát Kovács Istvánék számára
Fotó: Molnár Artúr

- Remélem, sikerrel teljesítjük a soron következő feladatot - mondta Bernard Casoni. - A Haladás elleni meccs nem sikerült, remélem, a BATE ellen minden másként alakul. A szombati bajnokin sokat tettünk azért, hogy a meccset megnyerjük, ám a lehetőségeinket elpuskáztuk. Bízom abban, hogy kedden jobban összepontosítunk, az adódó ziccereket kihasználjuk. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ezekből nem lesz sok. Az ellenfelünk jó csapat, de nem verhetetlen, úgy gondolom, kiharcolhatjuk a továbbjutást. Igyekszünk kielemezni a Boriszov játékát, az utolsó két mérkőzésük felvételét láttam, a tanulságokat igyekszünk leszűrni. Úgy gondolom, hatékony védekezéssel és ugyanilyen támadójátékkal lehet keresnivalónk. Úgy gondolom, az állományunk elég erős ahhoz, hogy túljusson ezen az akadályon. A bajnokságot nem kezdtük jól, azonban a kupában a New Saints ellen sikerült továbbjutunk. Nem tudom, a fehéroroszok milyen taktikával lépnek pályára, behúzódnak a kapujuk elé és kontrázni próbálnak, vagy eleve támadólag lépnek fel. Akármelyik is valósul meg, a legfontosabb, hogy mindenre legyen megfelelő válaszunk. Eddig adósak maradtunk a gólokkal, remélem, ezúttal megtaláljuk a góllövő cipőnket. Ha sikerül betalálnunk, s nem kapunk gólt, elégedett leszek, ez esetben jó pozícióból várnánk a visszavágót.

A csatárínségben szenvedő Videoton együttesében Rudolf Gergely még nem léphet pályára, ugyanis legutóbbi állomáshelyén kiállították a nemzetközi porondon vívott találkozón, a nemzetközi szövetségtől kétmeccses eltiltást kapott, amit még nem töltött le.

- A Videoton hosszabbításban jutott tovább, azonban a két összecsapáson látszott, lényegesen jobb csapat, sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint a walesi együttes. Ezzel együtt is számítottam rá, hogy a magyarok nehéz küzdelemben jutnak majd tovább. Úgy gondolom, ezúttal sem lesz könnyű dolga egyik félnek sem, az a csapat, amely eljut a BL bármelyik fázisába, már komoly játékerőt képvisel. Nem szabad, hogy megtévesszen bennünket az a tény, hogy a fehérváriak két vereséggel kezdték a bajnokságot mondta Alexandr Jermakovics, a BATE mestere.

A Vidi nagy lehetőség kapujában áll, meg kellene lepni a fehéroroszokat.

Rutinos nemzetközi szereplő a fehérorosz ellenfél

A BATE Boriszov együttesét 1973-ban alapították, és rögtön megnyerte a területi bajnokságot, amelyet 1976-ban és 1979-ben megismételt. Húsz év kellett, mire feljutott a csúcsra, és megnyerte az immár független fehérorosz bajnokságot, és innentől kezdve az egyik legsikeresebb csapattá vált hazájában, amely rendszeres szereplője a nemzetközi kupaporondnak. A BATE 2006 óta csak az első helyen végzett a fehérorosz élvonalban, 2008-ban pedig első fehérorosz bajnokként az izlandi Valur, a belga Anderlecht és a bolgár Levszki Szófia testén keresztül a Bajnokok Ligája csoportkörébe verekedte magát, ahol olyan sztárcsapatokkal mérte össze a tudását, mint a Juventus, a Real Madrid, vagy a Zenit Szentpétervár. A Boriszov három döntetlennel utolsó lett a kvartettben.A BATE az előző kiírásban ismét a csoportkörig jutott, a BL selejtező 3. fordulójában éppen a Debrecent búcsúztatta drámai körülmények között, és nagy szerencsével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!