Videoton

2014.11.29. 17:03

Kiütötte a Pápát a Videoton csapata

A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Lombard Pápa FC vendége volt a Videoton FC csapata. A fehérváriak kiütéssel nyertek.

Bobory Balázs

Lombard Pápa FC–Videoton FC 0:5 (0:3)

Pápa, 500 néző. Vezette: Andó-Szabó.

Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Nagy T., Frizoni – Florean, (Schmid, 46.), Coroian, (Király, 6.), Sluka – Kenesei, Popin (Benkő, 76.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius Stopira – Trebotic, Sándor Gy., (Caneira, 76.) – Gyurcsó, (Feczesin, 64.), Kovács I., (Kleinheisler, 64.), Álvarez – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.

 

Ennél jobban nem alakulhatott volna a mérkőzés a fehérváriak számára.

A piros-kékek gólkirályjelöltje, Nemanja Nikolics már az első tizenöt percben két szépségdíjas gólt szerzett, így a magyar élvonal listavezetője tetemes előnybe került az összecsapás elején, 0:1.

A Pápa megijedt nyusziként futballozott, szinte erőfeszítésre sem késztette a Videotont, amelyik 0:2 után higgadtan tartotta a labdát és várt, hogy mikor csaphat le újra.

A 44. percben jött a harmadik vendéggól, ekkor Gyurcsó futott neki egy 22 méteres szabadrúgásnak és csavart a felső sarokba a sorfal felett, 0:3.

Az első félidő történései fényében nem sok izgalomra lehetett számítani a második játékrészben sem.

A Pápa és a Videoton között továbbra is osztálykülönbség volt a vendégek javára, akik szinte fél gőzzel futballozták végig a második negyvenöt percet. Ehhez hozzátett, hogy az 59. percben Stopira Szűcs kapus közreműködésével szerezte meg a negyedik, végképp megnyugtató fehérvári gólt, 0:4.

Joan Carrillo így bátran kísérletezhetett a cserékkel is, a spanyol szakember azonnal kihasznált cserelehetőségeiből kettőt már a 64. percben, az új fiúk pedigmindent megtettek, hogy újabb fehérvári gólok szülessenek.

Feczesin Róbert sikerrel is járt és a 69. percben egy kipattanó labdát máris a hálóba helyezett, 0:5.

A Vidi biztosan nyert, szinte nem is kellett megizzadnia a pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!