Videoton

2014.09.02. 18:06

Videoton FC: sima győzelem az Ajka ellen a Ligakupa nyitómeccsén

A Ligakupa E csoportjának nyitómérkőzésén az NB II 11. helyén álló Ajka FC csapatát fogadta a Sóstói stadionban a Videoton FC. A több ifjú tehetséggel felálló fehérváriakat nem izzasztotta meg ellenfele, és sima 4—0 (2—0)- as győzelemmel zárt.

Káldor András

Videoton FC — Ajka FC 4—0 (2—0)

A fehérvári gárda gyorsvonati sebességgel menetel a bajnokságban, ám a Ligakupában várható volt, hogy teljesen más csapatot küld pályára Joan Carrillo miután az alapcsapatból heten a válogatottakban készülnek. Igaz a sorozat azért is lett annak idején kitalálva, hogy minél több tehetséges játékos tudjon bizonytani.

Így nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Horváth T.— Nagy Zs., Caneira, Chakla, Fejes A. — Sándor Gy. (Ács, 59.), Trebotic – F. Oliveira (Simon Á, 65.), Vallejos (Véninger, 85.), Sejben (Valkovszki, 61.) – Feczesin összetételű tizenegy futott ki a Sóstói stadion gyepére.

A találkozó elején akár több gólt is lőhettek volna a piros-kékek, rengeteg helyzetet dolgoztak, ám a befejezésekkel egy darabig adósak maradtak. Ráadásul Dinko Trebotics még egy 11-est is kihagyott a 17. percben. Aztán a 25. percben már nem volt mese, és Sejben Viktor bevette Tulipán Ákos kapuját. Látványosan játszott a gárda, Feczesin Róbert, pedig még a szünet előtt megduplázta vezetésüket. A folytatásban kissé alábbhagyott a vendéglátók lendülete, míg az Ajka több rutinos, volt NB I-es játékossal frissített, és megpróbálta legalább a nagyobb arányú vereséget elkerülni. Ennek ellenére még Feczesin, és a végén a 19 esztendős Ács Ádám is betalált, magabiztossá téve a Vidi győzelmét.

 

 

H-csoport: Soroksár–Puskás Akadémia FC 3-2 (2-0)

Benczés Miklós is több helyen frissítette a bajnokikon szereplő törzsgárdát, a hazai csapat pedig története első Ligakupa-mérkőzését játszotta. Az NB II újonca az első félidőben alaposan meglepte élvonalbeli ellenfelét – Hajduch – Lorentz, Vaszicsku, Tar, Gohér – Szélesi, Papp M. (Németh E.) – Szakály D. – Tóth L. (Fabio), Tischler, Hudák (Sallai R.) – és Hodgyai, valamint Kocsis D. révén kétgólos előnyre tett szert. A felcsútiak csak a 67. percben tudtak szépíteni, ekkor Tóth L. beadását a csereként beálló Sallai értékesítette. Az egyenlítés helyett a hajrában újra a Soroksár talált be Szabó Roland révén, így aztán Szakály Dénes a 87. percben hiába lőtte ki a felső sarkot a 16-os csücskéről, a Puskás Akadémia elbukta első mérkőzését a Ligakupában.

 

D-csoport: Aqvital Csákvár FC–Gyirmót FC 1-1 (0-1)

Az NB II-es bajnokság egyik esélyese, a Gyirmót látogatott kedden Csákvárra. A hazaiak – Gelei – Wild, Barcsay, Hajdú, Kocsis (46. Sötét), Domonkos, Reydan, Imrik (71. Kovács), Horváth (61. Gajdos), Mihály (40. Molnár T.), Varga (46. Molnár Cs.) –  egyáltalán nem ijedtek meg ellenfelüktől, a mérkőzés első félidejének nagy részét fölényben játszották, de lehetőségeiket nem tudták gólra váltani. A Gyirmót gyors ellentámadásokban bízott és egy ilyen végén a 44. percben Andorka vezetést is szerzett a vendégeknek. A második játékrész is csákvári helyzetekkel kezdődött, az 54. percben Molnár Csaba 16 méteres lövését védte Deli. Hat perccel később már a gyirmóti kapus is tehetetlen volt, egy bal oldali beadást követően Horváth R. szépen fejelt a kapuba. A 68. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, mivel a Győr-Moson-Sopron megyei alakulatból Molnárt kiállította a játékvezető. A 76. percben mégis Geleinek kellett bravúrt bemutatnia Kovács Dávid szólója végén. A hajrában a Csákvár előtt adódtak lehetőségek, de nem sikerült  eldönteni a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!