Videoton

2014.09.21. 16:30

Nem lassít a Videoton FC

Szombathely - Magabiztos győzelmet aratott a Videoton FC a labdarúgó NB I 8. fordulójában, a Haladás otthonában.

Bobory Balázs

Szombathelyi Haladás - Videoton FC 0-2 (0-2)

Szombathely, 2120 néző. Vezette: Andó-Szabó (Lémon, Szalai)

Haladás: Rózsa 6 Nagy 5, Devecseri 6, Katona 5 Schimmer 5, Fehér 6, Kopúnek 5-2=3, Iszlai 5 (Jagodics, 62.), Halmosi 5-2=3 Rocchi 6 (Gyurján, 81.), Gaál B. 5 (Szakály A. 5, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás.

Videoton FC: Calatayud 6 Szolnoki 6, Juhász R. 7, Vinícius 6, Stopira 6 Simon Á. 6, Sándor Gy. 6 Oliveira 6 (Heffler, 75.), Kovács I. 6, Gyurcsó 6 (Kleinheisler, 61.) Nikolics 8 (Feczesin, 61.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Sárga lap: Iszlai, Rocchi, illetve Szolnoki.

Kiállítva: Kopúnek 29., Halmosi 42.

Arra készült a Haladás, hogy megnehezítse a bajnokság legjobb formájában futballozó csapata, a Videoton FC dolgát, végül önhibájából esélye sem volt a pontszerzésre, mivel már az első félidőben kettős emberhátrányba került.

Kopúnek Nikolicsot, Halmosi Szolnokit gázolta el becsúszva hátulról, kétség sem férhetett egyik kiállítás jogosságához sem, a 42. percben szinte véget ért a meccs...

A Videoton nem várta meg, míg emberelőnybe kerül, Nikolics Nemanja a 24. percben menetrendzserűen érkezett Oliveira beadására és máris vezettek a fehérváriak, 0-1. A piros-kékek ezután kerültek csak létszámfórba, amelyet gyorsan kihasználtak, a 33. percben Gyurcsó passza után megrúgta 10. bajnoki gólját, a kiváló teljesítményhez mindössze nyolc fordulóra volt szüksége.

Vélhetően Halmosi már érezte, hogy elment a szombathelyi hajó, ezért is szállt bele brutálisan Szolnokiba, a fehérvári drukkerek pedig reménykedtek, hogy a vendégcsapat a második félidőben gálát rendez a hazaiak ellen.

Nos, ez elmaradt, mivel a Videoton már zsebében érezte a győzelmet, ezért a koncentráció már nem volt az igazi, szépen, csendesen futott le az óra a második 45 percben.

A fehérváriak előtt így is meg kell emelni a kalapunkat, hiszen nyolc forduló után nyolc győzelemmel járnak, és nem úgy tűnik, mintha bárki kedvéért lassítani akarnának.

- Gratulálok a csapatnak, hogy a nyolcadik mérkőzését is megnyerte - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Joan Carrillo. A Haladásnak is megérdemli az elismerést, mert végig küzdött, az utolsó pillanatig próbált változtatni az álláson. Az első félidőben látottakkal elégedett voltam, a másodikban viszont sajnos folyamatosan középen próbálkoztunk a szélek helyett. Ami fontos, hogy még a piros lapok előtt sikerült megszereznünk a vezetést. A legfontosabb pedig, hogy győztünk, és az az alapfilozófia megvalósult, hogy ha valami miatt nem is játszunk annyira jól, a mi játékunknak sajnos nem kedvez a Rohonci úti Stadion gyepe, akkor is küzdjenek, hajtsanak a játékosok az utolsó pillanatig.

- Ez már az igazi Haladás volt, azt, amit a héten gyakoroltunk a Vidi ellen, működött a kiállításokig. Végre a lehető legjobb összeállításban tudtunk játszani, de a piros lapok felborították a dolgokat, ráadásul buta gólt kaptunk a második után. Le a kalappal azonban a csapat előtt, végig küzdöttek, az pedig, hogy 8 mezőnyjátékossal végig bírtuk a meccset, azt jelenti, hogy fizikálisan rendben vagyunk - értékelt a Hali mestere, Artner Tamás.

A Videoton kedden a Szigetszentmiklós otthonában játszik Magyar Kupa-mérkőzést, majd vasárnap rangadón fogadja a szintén nagyszerű formát mutató DVTK-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!