Koronavírus Fejérben

2020.04.22. 07:34

Hattal nőtt a fertőzöttek száma Fejérben – Keddi híreink a koronavírussal kapcsolatban

Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a keddi nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit.

feol.hu

Forrás: Pixabay.com

Kedden 175 fertőzött a megyében

Kedden összesen 175-re nőtt a regisztrált fertőzött emberek száma Fejérben, a helyzet sajnos továbbra sem javul, az élmezőnyben járunk, hiszen a szerda reggeli hivatalos tájékoztatás szerint ez a szám 181 főre emelkedett.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Fejér megyei otthonokban is ott a vírus

Hétfőn dél­előtt tartott sajtótájékoztatójukban Fejér megyét is érintő bejelentést tettek az operatív törzs tagjai. Fejér megyét érintve a sajtómegkeresésekre adott válaszok egyikeként elhangzott: a koronavírus a bodajki, mezőszilasi és a seregélyesi idősek otthonában is jelen van. A tisztifőorvos kiemelte: több intézményben csak egy-egy megbetegedést regisztráltak, azt is az ápolók körében.

Az első igazolt szabadegyházi fertőzött

Az információt Egriné Ambrus Andrea, a község polgármester asszonya tudatta a település közösségi oldalán a napokban.

– Sajnos Szabadegyházán is van már igazoltan koronavírusos beteg – kezdte fogalmazásában a polgármester asszony, aki a kialakult helyzetre való tekintettel az egész hétvégén kijárási tilalmat rendelt el. Ez alól csak és kizárólag a munkavégzés és a sürgős orvosi ellátás igénybevétele lehetett kivétel. Olyannyira komolyan vették a korlátozást, hogy a boltok szombat déltől egész hétvégén zárva tartottak. Ennek megfelelően 9-11 óra között a 65 évnél idősebbek vásárolhattak, míg 9 óra előtt, illetve 11-12 óra között a 65 évnél fiatalabbak. Elővigyázatosságból a tilalom ideje alatt a közterületek fertőtlenítését is elvégezték.

Aki teheti, otthon marad megyénkben

Az emberek általában felmérik a helyzet komolyságát, és tiszteletben tartják a szabályokat. Ez derül ki körképünkből. Több Fejér megyei településen is körülnéztünk a tapasztalatainkról pedig ebben a cikkben olvashatnak.

Köszönet az ügyeletes bölcsőde dolgozóinak

Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán fejezte ki köszönetét, a jelenlegi helyzetben működő ügyeletes bölcsőde lakóinak.

„Április 21-e a Bölcsődék Napja, köszönjük mindazoknak a munkáját, akik városunk legkisebb gyermekeiről gondoskodnak! Számukra a mai napot “munkavégzés nélküli munkanappá” nyilvánítottam, így ez a nap nem terheli a fizetett szabadságok keretét, az ma is ügyeletet ellátók számára pedig később fizetett szabadnapként lesz felhasználható. A jelenlegi helyzetben működő ügyeletes bölcsődében dolgozóknak az intézmény udvarán mondtunk köszönetet a helytállásáért. Példaértékű, ahogy azokkal a város különböző részeiből érkező kisgyermekekkel foglalkoznak, akiknek a családja igényelte ezt a segítséget.”

Újabb információk a kórház vezetőségével kapcsolatban

A Fejér Megyei Hírlap szerkesztősége újabb információkat tudott meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetőváltásával kapcsolatban.

Korlátozottan újranyit a Bregyó, a Sóstó és a Túrózsáki sportpálya is

Dr. Cser-Palkovics András polgármester újabb tájékoztatóval jelentkezett közösségi oldalán.

– Szerdán reggeltől – figyelemmel az országos tisztifőorvos és az Operatív Törzs vasárnap tett ajánlására – korlátozottan újranyitjuk a Sóstó Természetvédelmi Területet, a Bregyó-közi Szabadidőközpontot, valamint a Túrózsáki úti sportpályát. Kizárólag futás és séta, egyéni szabadidős sporttevékenység céljából használhatóak ezek a területek naponta reggel 8 és 20 óra között. Az óvatosságról azonban nem szabad megfeledkeznünk, a csoportosulásokat pedig továbbra is kerülni kell. Éppen ezért a területen lévő sporteszközöket, az egészség védelme érdekében, továbbra sem lehet használni. A Városgondnokság parkőrökkel felügyeli a szabályok betartását. Kérjük, hogy figyeljenek az egymástól való biztonságos távolság megtartására (séta esetén 1,5 méter, illetve sporttevékenység esetén 10 méter), és vigyázzunk egymásra!

Perkátán is felvetődött a koronavírus gyanúja

Somogyi Balázs polgármester Perkáta város honlapján tette közzé az információt.

A polgármester tájékoztatása szerint egy, az önkormányzat kötelékébe tartozó munkavállalót szállítottak el a speciális mentők a munkavégzés ideje alól, Perkátáról. A munkavállaló kedden a munkáját végezte, de az orvosi rendelő meglátogatását követően a tünetleírása a mostani helyzetben felvetette a koronavírus gyanúját, ezért került beszállításra. Mivel még nem biztos, hogy fertőzött, elővigyázatossági okokból megfigyelik és tesztelik. A vele dolgozó kollégái egy részét szerdától szabadságolják, illetve az önkormányzat megkért minden vele dolgozót, hogy fokozottan figyeljék magukat. Somogyi Balázs azt is írta, hogy amennyiben napokon belül pontos információval rendelkezik, tájékoztatást fog adni róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!