Izgalom és félelem a varázsvilágban

2018.03.20. 20:00

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ növendékei is cirkuszrajongók

A gyermekek mindig hatalmas csodálattal nézik a porond lélegzetelállító történéseit.

Szanyi-Nagy Judit

Tavaly a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból kétszáz gyermek látta a premiert

Fotó: FMH-archív

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat növendékei és kísérőik nem először kaptak meghívást a Székesfehérváron állomásozó cirkuszba: már tavaly és tavalyelőtt is részt vettek egy-egy előadáson. ‒ A cirkusz minden alkalommal egy varázslatos világot jelent a gyermekek számára ‒ osztja meg velünk tapasztalatait Deresné Tanárki Mária igazgató, hozzátéve: ilyenkor a fiatalok egyaránt éreznek izgalmat és félelmet, de leginkább a várakozás jellemzi az előadást megelőző időszakot.

Nem csak a fehérvári gyerekeknek

‒ Tetszenek nekik az állatos produkciók, de az akrobatikus bemutatókkal is szimpatizálnak ‒ válaszolja az intézményvezető arra a kérdésre, melyik műsorszám a növendékek kedvence ‒, és összességében a bohócokat is kedvelik. Persze a kisebbek inkább félnek ezektől a mókamesterektől; az idősebb gyermekek azok, akik jókat derülnek a vicces helyzeteken. A fiatalok az állatok közül leginkább a lovakat szeretik, de a kutyák és az elefántok is népszerűek. A szakszolgálat nemcsak a székesfehérvári gyermekeknek biztosít lehetőséget a cirkuszlátogatásra, de a megyei ‒ dégi, előszállási, martonvásári, mezőfalvai, sárbogárdi és velencei ‒ gyermekotthonok, lakásotthonok fiataljait és a nevelőszülői hálózat tagjait is meghívják a varázsvilágba.

Tavaly a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból kétszáz gyermek látta a premiert
Fotós: FMH-archív

‒ Jólesik a gyermekeknek egy-egy ilyen, a cirkusztól érkező meghívás. Mi pedig, ahol csak lehet, igyekszünk minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy a fiatalok élményhez jussanak, és ez pozitívan tudja befolyásolni a fejlődésüket ‒ mondja az intézményvezető, hozzátéve: a korábbi cirkuszi előadások is rendkívül színvonalasak voltak, a gyermekek és kísérőik hosszú időn át felemlegették a porondon látottakat.

Az állatos produkciókat imádják a gyerekek
Fotós: FMH-archív

Hamarosan premier!

A Richter Flórián Cirkusz társulatának Full Adrenalin című előadása március 21-én, szerdán 18 órakor debütál Székesfehérváron. A Vásártéren felállított sátorban a gyermekek kedvenc állatai, de az általuk sokat emlegetett motorosok is helyet kapnak majd március 25-éig, hogy egy estére elvarázsolják a nézőket. A cirkusz társulata pedig, amint látszik, igyekszik a hátrányos helyzetű vagy az egészségügyi problémákkal küzdő, fogyatékkal élő gyermekek számára is testközelbe hozni a csodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!