Apróságok a levegőben

2018.03.11. 20:00

Minden gyereket a magasba! Világrekord-kísérlet Fehérváron is

Lehetett kicsi vagy nagyobb, királyfi vagy királylány, egy világrekord kísérlet részeként minden résztvevő gyereket a magasba emelt anyukája vagy apukája vasárnap délelőtt a Vasváriban.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egyszerre felemelt gyerekek világrekordjának felállítása volt a cél vasárnap a Vasvári Pál Általános Iskolában. A nemzetközi eseményhez számos városban csatlakoztak Magyarországon, az internetes kapcsolatnak köszönhetően pedig látható volt az is, hogy minden helyszínen egy időben emelték a magasba a gyerekeket.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a családok évében a gyermekvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet akciójával, melynek fővédnöke Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó volt. Fehérvári csöppségek sem maradtak ki az emelésből, akiknek a Széna Egyesület szervezte a helyi programot. A kísérlet előtt a Napraforgó Meseszínház lépett fel, majd pontban 11 órakor, szülői erőtől és gyermekkilótól függően mindenki a lehető legmagasabbra emelte utódját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!