Testvérek találkoztak

2018.01.03. 07:00

A Vigyázó Kéz évbúcsúztatót tartott gyerekeknek Fehérváron

A kölyök aquafitnesz órára tizenegy településről – Bakonycsernye, Bodajk, Enying, Kulcs, Lovasberény, Polgárdi, Perkáta, Úrhida, Székesfehérvár, Velence és Zichyújfalu – érkeztek a 2–15 éves kor közötti, saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekek.

FMH

uszodában

A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület meghívására az év utolsó napján, a Csitáry uszodában Süléné Marina tréner által vezetett kölyök aquafitnesz órán vettek részt állami gondozott testvérpárok, akik más-más ellátási helyen nevelkednek. De most egy egész nap állt előttük, hogy közös élményekben legyen részük.

Amint Janó Andorné Ildikó, az egyesület elnöke a Hírlapnak elmondta: a játékos, csapatépítő, mozgáskoordinációt fejlesztő, testtartásjavító, stresszlevezető és persze szórakoztató sportolási lehetőség sok vidámságot hozott az év utolsó napjára. Az egyesület, a szervezők, az önkéntesek egy fehérvári pizzériába vitték ebédelni a gyerekeket, délután pedig a Barátság Moziban a Vademberek hajszája című filmet nézték meg (az Új-Zélandon játszódó történet egy állami gondozott fiúról szól), immár kibővült létszámmal, hatvan fővel.

Így haladt az óév utolsó napján az uszodai „vízi szerelvény” Fotó: Vigyázó Kéz

A mozizást követően a témáról beszélgetést kezdeményeztek a kis nézőkkel.

A válaszokért, az aktivitásért „édes” ajándék dukált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!