Színes falak a rendelőben

2018.01.30. 20:00

Átadták a megújult, Berényi úti gyermekorvosi rendelőt

Megújult a Berényi úton a gyermekorvosi rendelő. Az intézményt – amelyre a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében– összesen 19, 5 millió forintot költöttek, tegnap adták át ünnepélyesen.

Gábor Gina

f

Fotó: Koppán Viktor

A városlakók számára különösen fontos a Kégl György egészségügyi program, hiszen ennek jóvoltából sorra megújulnak a rendelőintézetek – hangsúlyozta tegnap az átadáson Östör Annamária, a székesfehérvári önkormányzat egészségügyi és sporttanácsnoka, aki hozzátette, először a kisebb a felújításokkal kezdték a munkát a megyeszékhelyen. Ennek jegyében már korábban elkészült a feketehegyi valamint a Sarló utcai rendelő. Mostantól pedig már a nagyobb beruházások következhetnek: ezek tervezése és a munkálatok engedélyeztetési folyamata is lényegesen több időbe telik. Ennek ellenére már most, januárban elkezdődhetett a Köfém rendelő felújítása.

Földi Zoltán, a városrész képviselője arról beszélt, korábban az itt lakók joggal elégedetlenkedtek az épület állapota miatt, és természetes, hogy figyelemmel kísérték a munkálatokat.

Wilhelm Ottó gyermekorvos (jobbra) azt mondta, olykor az is előfordul, hogy a gyerekek a vizsgálat után nehezen szakadnak el a játékoktól, a színes falú rendelőtől 
Fotós: Koppán Viktor

Jó látni, hogy a rendelőintézet megszépülésével, megújulásával most már a felsővárosiak is elégedettek – hangsúlyozta Földi Zoltán.

A Berényi úti gyermekorvosi rendelő két körzetben összesen kétezer kis beteget lát el, de ebben az épületben működik a védőnői szakszolgálat is.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Humán Szolgáltató Intézetének igazgatója, Varga Márta elmondta: az épület teljes korszerűsítését az önkormányzat már korábban elkezdte, hiszen 2003-ban sikerült az épületen a tetőt felújítani. Majd a munkálatok három évvel később, 2006-ban folytatódtak. Akkor végre sikerült teljesen elkülöníteni a két részleget: a beteg gyerekeket fogadó rendelőt és a várótermet, illetve a védőnői szakszolgálat részlegét, ahová egészséges emberek, babák, kismamák járnak. Akkor alakították ki az akadálymentes vizesblokkot, és már akkor felépült a külső rámpa, ami biztosítja az akadálymentes közlekedést.

Most új kazánnal korszerűsítették a fűtési rendszert, elkészült a falszerkezetek utólagos vízszigetelése és külső hőszigetelése, és teljesen megújult a kerítés. Javították, cserélték a tető elhasználódott elemeit is.

A felújítás után tegnap átadott rendelő szebb környezetben várja a gyermekeket Fotós: Koppán Viktor

Az épületben igazán barátságos körülmények között várják a kis betegeket: a váróterem falain színes, mesebeli képek fogadják őket – fákkal, kedves madarakkal –, a sarokban játékok terelik el a figyelmet arról, hogy azért a vizsgálat olykor jár némi kellemetlenséggel.

Wilhelm Ottó gyermekorvos azt mondta, ebben a környezetben sokkal kellemesebben telik az idő a gyerekek számára. Olykor az is előfordul, hogy a gyerekek a vizsgálat után nehezen szakadnak el a játékoktól, a színes falú rendelőtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!