Vértesboglár

2016.08.16. 14:06

Tűzoltó napot tartottak kedden délelőtt a lovastáborban

Vértesboglár - Tűzoltó napot tartottak kedden délelőtt a lovastáborban hol a héten csaknem 90 gyermek nyaral.

Koppán Viktor Dávid

A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság által szervezett bemutatót a csákvári és a vértesboglári önkéntes tűzoltók tartották, melyen részt vett Geiger Zoltán megyei tűzoltósági főfelügyelő és Farkas-Bozsik Gábor a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője is.

A lovastábor kis lakói először Farkas-Bozsik Gábortól hallhattak néhány elméleti tűzvédelmi információt, a felügyelő játékos formában beszélgetett a kicsikkel, mire kell figyelniük otthonukban és családjuk környezetében, hogy ne történjen baj, vagy ha már megtörtént, mit kell és szabad csinálni.

Ezután a  csákvári és vértesboglári önkéntes tűzoltók tartottak bemutatókat, szemléltették azt is, mi történik ha a főzéshez használt olaj kap lángra, és ilyenkor mit szabad és mit nem tenni. Fontos, hogy az olajtüzet kizárólag annak elfedésével oltsuk el vagy egy fedő vagy egy vizes ruhával letakarva. Vízzel oltani nem szabad hiszen a víz hatására fizikai robbanás történik és nagyobb, veszélyes tűz keletkezik. A bemutató végén a gyerekek kézi tűzoltókészülékeket is kipróbálhattak. Jövő kedden a tábor következő turnusában újra lesz tűzoltó nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!