Vértesalja

2011.03.17. 03:28

Valódi huszárral találkoztak a kicsik

Felcsút - Azért, hogy még emlékezetesebbé váljék a nemzeti ünnep, valódi, eleven huszárral ismerkedhettek meg kicsik és nagyok, méghozzá testközelből is.

Zsohár Melinda

Flier Éva, az Endresz György Általános Iskola igazgatónője és Molnár Csabáné, a Kastély Óvoda vezetője arra bátorította Tóth Tihamér huszárral a gyerekeket, hogy bátran vegyék közelről szemügyre a vitézt, a lovát és a fegyvereit is. A szári székhelyű Vértes Hagyományőrző Egyesülettől érkezett huszárnak szabad volt megtapogatni a ruháját, felpróbálni csákóját, s természetesen kellő óvatossággal a fegyvereit is. Igaz, a díszkard és a korabeli pisztoly hű másolata nem jelentett veszélyt, de a magyarázathoz az is hozzátartozott, hogy miként kellene bánni velük, ha csatába készülne vele a katona. A legbátrabbak a nyeregbe is felkéredzkedtek, amit a hagyományőrző huszár megértéssel kezelt, hiszen őt is szenvedély fűti a dicsőséges múlt ezen időszaka iránt. A felcsúti pedagógusok pedig úgy vélik, száz szónál is többet ér a tapasztalat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!