Vértesalja

2010.03.18. 03:28

Gyógyúszó sokaság a vízben

Mór - A mindennapok munkáját néha ki is kell élvezni, vagy ha lehet, még több igyekezettel megkoronázni. Láposi Béla gyógyúszóinak versenyén a lelkesedés felkeltése volt a fő.

Tóth Péter

Száz, százhúsz, száznegyven - miközben a résztvevőket számolja, utólag azt nyugtázza magában Láposi Béla gyógytestnevelő tanár, hogy fölöttébbe jól sikerült múlt szerdán a tanítványainak rendezett úszóverseny. A szabadidőközpont uszodájában azok gyűltek össze, akik általában máskor is tiszteletüket teszik Láposi edzésein; mondhatni, a jutalomért hosszú ideig kellett dolgozni.Ha ezen már túl voltak a tanítványok, valamilyen szinten mindenképp győztesnek mondhatták magukat. Nem csak arról van itt szó, hogy a bőkezű támogatók révén mindenki kapott valamilyen ajándékot, almát, narancsot vagy nyereménytárgyat. Még az első helyezetetteknek járó díjak is eltörpülnek amellett, hogy a győztesek végre megmutathatták: abban a legjobbak, amiben papíron a leggyengébbek. Kulcsár Antal öttusaedző (többek között) olyan gyerekeket is leintett az első helyen, akiknél súlyos testi bajokat állapítottak meg. Az igyekezet mellett ez se sokat számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!