Vértesalja

2009.09.17. 02:27

Világzene Mórtól Montrealig

Mór - Indulásuk idején, az ezredforduló táján nagy népszerűségre tett szert a Besh o droM együttes, mostani koncertjükön már-már nosztalgiázni is lehet.

Fejér Megyei Hírlap

A zenekar négy éve nem jelentkezett új albummal, tétlenkedésről viszont szó sincs, megannyi tagcsere után is végigkoncertezik minden évben szinte az egész országot. A turné most a Lamberg-kastély udvarán, a kulturális örökség napjain folytatódik. Keveset mond netán a név? Nos, a Besh o droM (lóvári nyelven ez kb. annyit tesz: üld meg az utat ) sokak szerint még ma is Magyarország legjelentősebb világzenét játszó bandája, 2000-es, első albumuk azonnal platinalemez lett, előfordult, hogy több tízezer ember előtt játszhattak a montreali jazzfesztiválon. Ezzel se mondtunk sokat? Figyeljék inkább a lábaikat, mennyire gerjednek be a ritmusra, ha kilátogatnak a szeptember 19-én 16 órakor kezdődő koncertre. Elektronikus alapokon nyugvó etno-jazz, rockos lüktetés, balkáni, cigány és magyar népzenei elemek, Illés-feldolgozás, basszgitár, szaxofon, nagybőgő, gadulka, ennyi címszó után nehezen is lehetne egyértelműen belőni az együttes stílusát. Ekkora műfaji egyvelegből bőven lehet meríteni, ha már széles közönséget céloztak meg maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!