Velence

2012.06.11. 07:11

Elkészült a projekt 87 százaléka

Kápolnásnyék, Velence – Folytatódik a vasútvonal építése, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. a részletekről tájékoztatta lapunkat.

Tihanyi Tamás

Kápolnásnyéken elkészült a vágányhálózat átépítése, a vonatok az új vágányokon, az új magasperonok mellett állnak meg. A közúti aluljáró is készen van, a gyalogos forgalom számára május 2-tól nyitva áll. A liftek hatósági engedélye megérkezett, azokat a MÁV üzembe helyezte. Az aluljárónak a közúti forgalom számára történő megnyitására egy szakhatósági engedély megérkezését követően lesz mód.

Az új felvételi épület, a parkoló és a buszforduló elkészült, a jegypénztár május 4-től már kiszolgálja az utazókat. Megtörtént a Fő utca Ercsi útig tartó, mintegy 600 m-es szakaszának felújítása és a Szt. Gellért téri szakasz átépítése. Az állomás teljes körű átadása az első félév végére várható. Kápolnásnyéken a Vörösmarty utcai aluljáró építése szintén elkészült, kisebb befejező munkálatok után a műszaki átadás ott is megkezdődik még ebben a hónapban. A Velence és a Velencefürdő megállóhelyeket – az épületeket – a NIF átadta az üzemeltető MÁV Zrt. részére, így takarításuk már a MÁV dolga: erre lapunknak több panasz nyomán az illetékesek egy hete ígéretet tettek.



Velencefürdőn elkészült, megnyílt az új gyalogos aluljáró. A liftek hatósági használatba vételi engedélye megérkezett, megnyitásuk június 13-tól várható. A gitáros emlékhelynél található gyalogos aluljárót – műszaki átadása után – a gyalogos forgalom számára megnyitották, ezzel együtt a közelben található szintbeli átjárót megszüntették. A közelben a zajvédő falak utómunkái folynak. Velencén elkészült a megállóhely új gyalogos átvezetése, a műszaki átadás júniusban megkezdődik.

Az aluljáró peronlépcsőjének felújítása befejeződött. A velencei új közúti aluljáró szerkezetépítése is immár a múltté. A kapcsolódó körforgalmak burkolatai, járdái elkészültek, már csak a befejező munkálatok vannak hátra. Megtörtént a Szabolcsi úton az új buszmegállók, kapubehajtók kialakítása. Az aluljáró átadása június-július hónapokban várható – tájékoztatott a NIF Zrt. illetékese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!