2022.07.30. 07:00
Jó reggelt, Fejér megye!
„Tökös lecsó! Azzal lehet csak igazán hódítani!” – javasolta főhősünknek mindenkori támasza. Gondosan előkészült a majdani főzéshez, beszerzett mindent, mi szem-szájnak ingere, s lecsónak hozzávalója. Vett hagymát, paradicsomot, a paprikából egészet, daráltat, porállagút. S természetesen egy jókora tököt is beszerzett, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Mikor hazaért, jött a nem várt fordulat, a nagymama személyében, aki, amint megpillantotta a tököt, azon nyomban kijelentette: itt és most tökfőzelék készül. Hősünk első ijedségét leküzdve – látva, hogy receptje fő hozzávalója épp főzelékké változik – igyekezett másfajta tökkel pótolni a hiányt. Így került a lecsóba a patisszon és a cukkini mellé némi fagyasztóból előszedett sütőtökpüré és egy vaskos szelet görögdinnye.