A kifogást elutasította a választási bizottság

2018.04.15. 19:33

Megvannak a választás Fejér megyei végeredményei

A Választási Bizottságok a hétvégén mind a 106 országos egyéni választókerületben (OEVK) kihirdették az egyelőre nem jogerős végeredményt, továbbá meghozták a megbízólevelek átadásáról szóló döntéseiket.

Sági Zoltán

Fejér megyében, az előzetes várakozásoknak megfelelően, a Választási Bizottságok a következő országgyűlési képviselők megbízólevelének átadásáról döntöttek: Vargha Tamás (Fejér 01, Fidesz-KDNP), Törő Gábor (Fejér 02, Fidesz-KDNP), Tessely Zoltán (Fejér 03, Fidesz-KDNP), Pintér Tamás (Fejér 04, Jobbik), Varga Gábor (Fejér 05, Fidesz-KDNP).

A döntéshozatalra a tervek szerint szombaton délután került volna sor, a 16 órakor összeülő választási bizottságok egy része azonban csak az ülés helyszínén értesült arról, hogy kerületükben a szavazatszámlálás még tart. Így volt ez a Fejér megyei 01-es, 02-es (Székesfehérvár) és 04-es (Dunaújváros) választókerületekben is, ahol az aznap délelőtt megérkezett „utazó szavazatok” beleszámlálása a kiválasztott szavazókörzetekbe még folyamatban volt.

A Fejér megyei 02. választókerület Választási Bizottsága egy beérkező kifogás ügyében is határozatot hozott. E szerint egy szavazó a szavazás helyszínén azzal a ténnyel szembesült, hogy csak nemzetiségi listára szavazhat. Mivel azonban, mint a Választási Bizottság megállapította, a helyzet a kifogással élő szavazó szabályos regisztrációjának eredményeképpen állt elő, a kifogást elutasították. Azt, hogy történt-e személyes adatokkal történő visszaélés, a továbbiakban a megfelelő hatóságnak kell megállapítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!