Vál

2016.08.23. 16:47

Hamarosan ismét VVV - Tánc minden mennyiségben, a lengyel nagykövet is eljön

Vál - Vál-völgyi Vigasságokra készül ismét a település, amelyen idén is számos kulturális programmal várják az érdeklődőket.

S. Töttő Rita

Idén szeptember 2-án, pénteken 17 órakor kezdődnek az események, mégpedig A „templomiskola” című kiállítás megnyitójával a Tűzoltó Emlékházban. A tárlatot Samuné Pásztor Mária nyitja meg, az eseményen fellép a Vadvirág Dalkör. Ezután, 18:30-kor cseh és lengyel táncház lesz a Szent István téren.

Másnap, szeptember 3-án 13 órakor folytatódnak a programok, mégpedig térzenével, melyet a Soroksári Fúvós Zenekarnak köszönhetünk. Ezt követően 14:15-kor fergeteges felvonulás indul az iskolától a Szent István téri színpadig, 14:30 a megnyitót Roman Kowalski, Lengyelország budapesti nagykövete tartja. A színpadon ezt követően fellép a váli Bíbor néptánccsoport, a lengyel Krosciencanie, a fehérvári Laguna Senior Társastánc csoport, a szlovákiai Martosi néptánccsoport, a pásztói Muzsla néptáncegyüttes, diósdi Naprózsafa néptánccsoport, a budapesti Nimfa Orientális Társulat, a százhalombattai SzTC táncszakosztály, a cseh Včelaran, a sóskúti Večernica néptánccsoport, a vértesacsai német nemzetiségi néptánccsoport és még sokan mások. Este táncházzal zárul a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!