idilli, pálmafákkal szegélyezett öbölben található

2019.07.07. 07:20

Népszerű a gasztroturisták között

A Monaco közelében található, a Földközi-tenger és az Alpok hegyvidéke között fekvő üdülőváros hírét tovább növeli, hogy a minap felkerült a gasztroturisták világtérképére is.

Tóth Sándor

A Mirazurból panorámás kilátás nyílik a tengerre és az óvárosra Fotó: Mirazur

A Francia-Riviéra eddig is leglátogatottabb helyei közé tartozó Menton – amelyet tengerpartja mellett csodálatos parkjai és kertjei miatt is említenek az útikönyvek – Mirazur nevű éttermét választották a világ legjobbjának 2019-ben. A mértékadó angol Restaurant Magazine toplistájának élére több mint ezer szakács, étterem-tulajdonos, étel kritikus és egyéb vendéglátóipari bennfentes döntése alapján kerülhetett.

A Mirazurból panorámás kilátás nyílik a tengerre és az óvárosra
Fotó: Mirazur

A három Michelin-csillagos Mirazur konyháját argentin séf, Mauro Colagreco vezeti. A Földközi-tengerre és az óvárosra panorámás kilátással bíró vendéglátóhely egy idilli, pálmafákkal szegélyezett öbölben található. Colagreco séf progresszív európai gasztronómiát képviselő fogásaiban a Cote d’Azur ízvilágát ötvözi szülőföldje kulináris gyökereivel. Az ételekhez felhasznált alapanyagok nagy része saját háztáji gazdaságból, fűszerkertjéből és a közeli Ventimiglia piacáról kerül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!