a koronavírus sem állíthatta meg

2020.06.20. 14:30

Nem állt le a védett vadállatok mentése

A Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi tevékenységének egyik fontos része a vadállatmentés. Olyan, Magyarországon őshonos, védett vagy fokozottan védett állatok mentéséről van szó, melyek valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak.

Veszprémi Napló

Május második hetében két héjafióka esetében kérték az állatkert segítségét Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Az állatkert dolgozói a sérült állatokat meggyógyítják, a legyengülteket felerősítik, az elárvultakat pedig felnevelik, és arra törekednek, hogy viszszajuttassák őket a természetes élőhelyükre. Tavaly 2201 mentett állatnak adtak második esélyt.

Még akkor sem állt le a mentőmunka, amikor a koronavírus-járvány miatt átmenetileg zárva tartott az állatkert, jóllehet ebben az időszakban a korábban bekerült állatokról való gondoskodás mellett csak a partnerszervezetektől érkezett jószágokat tudták fogadni. Az újranyitás óta azonban már a jó szándékú magánszemélyek is hozhatnak be mentett állatokat.

Május második hetében két héjafióka esetében kérték az állatkert segítségét
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Május második hetében például két héjafi óka esetében kérték az állatkert segítségét: a védett madarakat korábban illegálisan fogták be, majd egy rendőrségi eljárás során foglalták le őket. Május 16-án pedig lakossági bejelentés, illetve a Duna–Ipoly Nemzeti Park jelzése alapján az újpesti Állatmentő Liga tagjai egy sérült hódot fogtak be a Rákos-patak mentén. Az állaton harapásokból eredő sérülések látszottak, így szintén az állatkertbe szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!