Frissen Fejérből

2021.10.31. 11:00

Séta az aranysárga lombok alatt

A ginkgofa, amit páfrányfenyőként is ismernek, számos nagyváros parkjaiban, utcáin előfordul. Japánban a fa neve icho. Mindenhol megtalálható: templomkertekben, parkokban, utak mentén. Tokió hivatalos fája, levele a japán főváros szimbóluma.

Veszprémi Napló

A lombkoronák tökéletesre metszve várják a novembert, amikor a levelek aranysárgára váltanak

Fotó: Pixabay

Az Icho Namiki egy háromszáz méter hosszú utca, amelyet két sor ginkgofa szegélyez.

A lombkoronák tökéletesre metszve várják a novembert, amikor a levelek aranysárgára váltanak. Nem sokkal később pedig lehullanak, betakarják a járdákat, az utakat. Rengeteg ember keresi fel ilyenkor a környéket, hogy a meseszép látványban, az aranysárga szőnyegben gyönyörködjön – írja a senior.hu.

A lombkoronák tökéletesre metszve várják a novembert, amikor a levelek aranysárgára váltanak
Fotó: Pixabay

Napjainkban a ginkgo biloba a nemzetsége egyetlen képviselője, a rokonai mind kihaltak. Egyedül Kína keleti részén, a Csöcsiang tartományban nő vadon. A ginkgót a kínaiak régóta termesztik, számos olyan példánya él, amely már 1500 évesnél is idősebb. Az európaiak először a 17. század végén fedezték fel a növényt. Mára az öreg kontinensen is elterjedtek, az elmúlt 200 évben pedig Észak-Amerikában is jól ismertté váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!