Több mint tíz százalékkal visszaesett a látogatók száma

2019.09.07. 15:45

Csökkent a turisták érdeklődése Angkor iránt

Az idei év első nyolc hónapjában 11 százalékkal csökkent az ősi khmer romvárost, Angkort felkereső turisták száma – közölte az idegenforgalmi látványosságot kezelő kambodzsai állami vállalat.

MTI

Egy évvel ezelőtt, augusztusban még 21,5 százalékkal magasabb volt a látogatók száma Fotó: Pixabay

A romvárost az Angkor Enterprise szerint január és augusztus között 1,55 millió külföldi turista látogatta meg, ami 2018 azonos időszakához képest 11 százalékos visszaesést jelent. Augusztusban 158 124 külföldi turista fordult meg Angkorban, akik a látványosság megtekintéséért 7,15 millió dollár (2,2 milliárd forint) értékben vásároltak jegyeket.

Egy évvel ezelőtt, augusztusban még 21,5 százalékkal magasabb volt a látogatók száma
Fotó: Pixabay

Egy évvel ezelőtt, augusztusban még 21,5 százalékkal több volt a látogatók száma. A régészeti park látogatóinak többsége Kínából, az Egyesült Államokból és Dél-Koreából érkezik.

A kambodzsai idegenforgalmi miniszter szerint a viszszaesésért az olcsó utakat kínáló utazási irodák a felelősek, melyek lebeszélik a turistákat Angkorról. Ehelyett vásárolni viszik őket, hogy drága dolgokat vegyenek, az üzletek tulajdonosai pedig az utazási irodának vagy az idegenvezetőnek adnak nagy jutalékot cserébe. A miniszter hangsúlyozta, határozott lépéseket tesznek az ilyen vállalkozások ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!