Videoton

2017.09.06. 16:43

A Videoton a bajnokságot gyengén kezdő Paks vendége lesz

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójából elhalasztott mérkőzésen a csakis magyar futballistákat alkalmazó Paksi FC együtteséhez látogat a Videoton FC.

Ferencz Balázs

vidi

„Tuti kettes”. Jelenti ki a lakótelepi totózóban tippmix-szelvényt firkantó sportbarát, miközben lendületes mozdulattal igazít egyet baseballsapkája sildjén. A Paksi FC-Videoton FC összecsapást vette bele kombinációjába a drukker, aki már az 1984-es UEFA-kupa-szereplés óta jár a Vidi meccseire. Pakson is volt néhányszor. Ott volt a két csapat első élvonalbeli bajnokiján még 2006-ban, s ott lesz ma is.

Az atomvárosiak és a piros-kékek 25., jubileumi összecsapásán. A két együttes eddigi 24 NB I-es mérkőzésén nem sok babér termett a már évek óta kizárólag magyar labdarúgókat foglalkoztató Paksi FC-nek, a Vidi fölénye igazán imponáló. 15 piros-kék siker mellett öt döntetlen, és négy paksi diadal a mérleg, 44 fehérvári gólra mindössze 17 tolnai találat érkezett. Azonban az örökmérleg serpenyői kissé másként lifteznek, ha csak a paksi randevúk eredményeit halmozzuk beléjük. Így már sokkal kiegyenlítettebb a párharc. 13 alkalommal fogadta a Videotont a zöld-fehér gárda, négy hazai siker és négy döntetlen mellett öt alkalommal a fehérváriak szerezték meg a három bajnoki pontot.

Loic Nego (piros-kékben) teljesítménye az utóbbi időben kissé hullámzó, Pakson gyors, pontos játéka pontokat érhet
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A gólarányt tekintve is csak egy leheletnyit jobb a Vidi, 13-12 a piros-kékek javára. Vagyis nem biztos, hogy sapekos tippelgetőnk tutira ment, mikor fogadott, inkább az érzelmei vezették a tollat idegesen pörgető kezét. Ugyanakkor tény: a Paks elleni derbit Európa-ligás elfoglaltságai miatt elhalasztó Videoton idén is a bajnoki címért száll harcba, s már most vezeti a tabellát úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet tudhat maga mögött, mint riválisai. Egyértelműen erősebb csapat Marko Nikolics alakulata, míg a Videotonnal 2005-ben Magyar Kupát nyerő Csertői Aurél csapata rosszul kezdte az idényt, csak a 11. a tabellán.

A Paks eddig csak egyszer győzött, háromszor ikszelt és kétszer szenvedett vereséget. Viszont hazai pályán őrzi veretlenségét. Az előző szezont is beleértve, öt bajnoki óta nem kapott ki otthon a Paks, s ezt a szériát szeretnék tovább fűzni a ma 19.30 órakor kezdődő meccsen is. A középpálya védekezőképességét erősítvén kedden három évre szerződtették is a Videoton FC korábbi labdarúgóját, a Haladással kontraktust bontó Simon Ádámot.

Az új igazolásról még nem értesült ikszelgető hősünk, de valószínűsíthető, hogy Simon paksi szerepvállalása sem ingatta volna meg hitét.

Legyen tuti kettes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!