Tác

2016.12.20. 12:06

Népek tánca - Népek zenéje: Aranyos táci Szivárvány

Tác - A táci dalosok és zenészek produkcióját arany minősítéssel értékelte a szakmai zsűri a hétvégén, a Keszthelyen megrendezett háromnapos országos fesztivál népdal kategóriájában.

V. Varga József

Sokan mondják, hogy a táci nyugdíjasok nem férnek a szoknyájukba, illetve a nadrágjukba, hiszen beneveztek a Népek tánca – Népek zenéje országos művészeti minősítő versenyre – mesélte mosolyogva Horváth István, az együttes tagja, önkormányzati képviselő, expolgármester.

Az országos fesztivált a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége hirdette meg immár hatodik alkalommal. A táci Szivárvány Dalkör és Citerazenekar a székesfehérvári elődöntőn, majd a kaposvári középdöntőn is sikert aratott, s bejutott a keszthelyi döntőbe, melyet december 16-17-18-án a Hotel Helikon konferenciatermében rendeztek meg.

A Szivárvány Dalkör és Citerazenekar a keszthelyi döntőn – jobbra az együttes vezetője, Simon Nikolett Karolin
Fotó: Simonné Brigitta

A Táci Nyugdíjas Egyesület keretében működő „szivárványosok” Galgamenti dalok produkcióját a népdalkörök kategóriában arany minősítéssel értékelte a szakmai zsűri. Az együttes vezetője Simon Nikolett Karolin.

A dalosok és zenészek úgy érzik, nem volt hiábavaló a sok gyakorlás és fellépés, az elért minősítés erőt ad a további fejlődéshez. Remélik, hogy szerepléseikkel továbbra is Tác hírnevét öregbítik nem csak térségükben, hanem országszerte is – tette hozzá Horváth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!