Székesfehérvár

2015.12.06. 06:33

Óriási Mikulás-sapkát kapott a fehérvári Wartburg

Székesfehérvár - Óriási Mikulás-sapkát kapott gazdájától egy fehérvári Wartburg télapó alkalmából. Az egyébként is csinos kis jármű "rajongói" szaloncukorral kedveskedtek az ámuló gyerekeknek szombaton.

S. Töttő Rita

Nyikos Zoltánt a fehérváriak Wartburgja rajongójaként ismerhetik.

Ezen a télen egy kedves gesztussal kedveskedett mindig szépre polírozott grafitszürke autójának: óriási Mikulás-sapkát tett a tetejére. De hogy miért is, arról ő maga mesélt a feol.hu-nak:

- Kéthetente mindig összejövünk a fehérvári piac sarkában, Trabantokkal, Wartburgokkal. A mostani találkozó előtt a haverok a közösségi oldalon írták, hogy Mikulás-sapka kötelező! Ebből jött az ötlet, hogy na, majd adok én nektek Mikulás-sapkát! - meséli Zoltán, akinek volt a garázsában piros anyag, abból megvarrta a hatalmas sapkát. A kárpitos kellékboltban vette a fehér bojtnak és a peremnek valót, és összeállította a nagy piros Mikulás-sapkát.

Fotó: a szerző

- Utána már csak a vázat kellett megoldanom. Sikerült is vízvezeték-szerelési kellékekből összedobni... - árulja el a kreatív megoldás hátterét az autó tulajdonosa.

A Mikulás-Wartburgnak nagy sikere volt, a tátott szájjal ámuló gyerekeknek pedig szaloncukrot osztottak az autóbarátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!