Székesfehérvár

2009.07.08. 02:29

Kis lépés a holnapért

Székesfehérvár - Az állami otthonokban nevelkedő gyerekek jobb ellátásához járult hozzá akciójával egy bank.

Tihanyi Tamás


A bank adományát kedden adták át, a mezőfalvi gyermekotthon lakói műsorral köszönték meg a gesztust
Fotó: FMH

A pénzintézet tavaly indította el jótékonysági programját, amelynek idei folytatásaként ügyfelein keresztül - egy vásárlási kártyaakció keretében - adománykeretet hoztak létre. Az április-május hónapban tartó gyűjtés nyomán összegyűlt összeg kedvezményezettjei a gyermekotthonok lakói. A kis rászorultak így minőségi élelmiszerhez juthatnak hozzá, ami persze nem jelenti azt, hogy ez egyébként másként lenne... Valamivel több mint 10 millió forint gyűlt össze, amit a bank az ország tizenegy otthona között oszt szét. Tegnap a többi hasonló intézmény sorában kapta meg az adományokat a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja, illetve a mögötte álló kétszáz fős nevelőszülői hálózat és nyolc megyei intézmény.

Jelképesen a meghatódott Szekeres Adrien énekesnő adta át a csomagokat, miután a mezőfalvi otthon lakói kedves, nyári műsorral, egy-egy szál virággal köszönték meg a gesztust. Az adományozó Közösen program nevében Párkányi Balázs fehérvári programvezető szólt a gyerekekhez és a vendégekhez kezdeményezésük indokaikról.

Székesfehérvár (tt) - Az állami otthonokban nevelkedő gyerekek jobb ellátásához járult hozzá akciójával egy bank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!