Székesfehérvár

2016.11.03. 12:55

Kártérítést fizetnének

Székesfehérvár – Az Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a Fidesz bukása után igazságot kell tenni a korrupciós ügyekben - erről beszélt egy ma megtartott sajtótájékoztatón.

Sebestyén Lilla

Fejér megyében is lesz igazságtétel az Orbán-rezsim bukása után – az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor és a párt önkormányzati képviselője, Buth Sándor ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót ma a Földalap irodája előtt. A helyszín nem véletlen, az Együtt elnöke arról beszélt, hogy Orbán Viktor leváltása után hazánk csak akkor tud majd előrefelé lépni, ha tiszta vizet öntenek a pohárba, tehát felszámolják az oligarcháknak kedvező törvényeket, felmondják a korrupt módon szerzett állami földbérleteket és visszaszerzik a kiárusított földeket.

Az Együtt elnöke arra is kitért, hogy muszáj kárpótolni e-mellett azokat az embereket – egykori trafikosokat, kényszernyugdíjazottakat, gazdákat, egykori magánnyugdíj-pénztár tagokat – akiket az elmúlt években a kormány megkárosított.

– Nyilván nem lehet minden pénz visszaadni, ezt mi sem ígérhetjük. Azonban egyfajta életjáradék formájában lehet ezeket az embereket bizonyos szinten kárpótolni – mondta el Szigetvári Viktor, aki az elhangzottakhoz azt is hozzátette: az Együtt egy úgynevezett jóvátételi adót is kilátásba helyez, melyet majd azoknak a cégeknek kell fizetniük, akik a Fideszhez fűződő kapcsolataik és nem eredményeik miatt, tisztességtelenül jutottak vagyonhoz vagy pályázati pénzekhez.

Az Együtt elnöke szerint Fejér megye is jócskán érintett ezekben a vonatkozásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!