Székesfehérvár

2016.10.25. 08:42

Halat, és kastélyt tanulmányoz a lengyel küldöttség

Székesfehérvár - Három napig tanulmányozza Fejér megye biodiverzitását és környezetvédelmi megoldásait a lengyelországi testvérmegyéből érkezett opolei-vajdasági küldöttség.

Kocsis Noémi

A 24 fős csoportot kedden reggel a Megyeházán köszöntötte Tanka Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, majd a polgármesterekből és környezetvédelmi szakemberekből álló delegáció előadásokat hallgatott meg a megye kastélyparkjairól, védett területeiről és kerékpárút-hálózatáról.

A lengyel delegációvezető asszony (középen), Mariola Szachowich mellett Tanka Csaba közgyűlési alelnök (j) Fotó: Molnár Artúr

A lengyel szakemberek szerdán a fehérvárcsurgói kastély parkjában tanulmányozzák a biodiverzitás helyi jellemzőit, délután pedig koszorút helyeznek el a II. világháborúban elmenekült lengyel katonák emlékére. A programban a rétimajori Halászati Múzeum, valamint a dégi kastélypark bejárása is szerepel, és a küldöttség a Velencei-tó körüli kerékpárút fejlesztések alakulásáról is képet kaphat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!