Székesfehérvár

2013.01.26. 17:05

Furulyaverseny Székesfehérváron

Székesfehérvár - Hét intézményből 40 gyerek érkezett, hogy összemérje tudását, tehetségét.

Szabó Zoltán

Az első korcsoportos Beke Áron, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola kisdiákja kezdte. Eleinte kicsit talán elfogódott volt, de csak addig, amíg játszani nem kezdett, míg bele nem fújt a hangszerébe. Ő volt az első azon a furulyaversenyen, amelyet szombaton a fehérvári Hermann iskolában rendeztek Fejér, Somogy és Tolna megye zeneiskolásai számára, immár a harmadik alkalommal.

Bánfi Balázs furulyaművész, tanár, az Orfeo Kamarazenekar tagja, a zsűri elnöke kellemes muzsikálós szombat délelőttöt kívánt mindenkinek, aztán sorban következtek a diákok produkciói.

Lits Zsuzsannától, a Hermann iskola furulya és fuvola művésztanárától megtudtuk, hogy hét intézményből 40 gyerek érkezett, hogy összemérje tudását, tehetségét. Balatonboglár, Bodajk, Mór, Tordas, Balatonszemes és Székesfehérvár szakiskoláiból. Az ifjú furulyások négy korcsoportban versenyeztek, kötelező, illetve szabadon választott darabokkal, emellett kamarakategóriában is indulhattak a fiatal zenészek. A produkciókat Bánfi Balázs mellett Acsai Sándorné fuvolatanár, tanszékvezető, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagja és Kecskeméti László furulyaművész, az Orfeo Kamarazenekar tagja értékelte.

Az első korcsoportban első lett, azaz arany minősítést szerzett Orlik Laura, a Hermann iskola diákja. A második korcsoportban nem adtak ki első díjat. A harmadikban hárman lettek "aranyosok": Dezső Flóra és Tóth Kinga a Hermann iskolából, illetve végvári Dorottya, a fehérvári Csitáry Emil Művészeti Műhely diákja. A negyedik korcsoportban nyert Novák Szironka, ugyancsak a Hermannból. Mint ahogyan a kamara kategóriában is a Hermann csapata bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!