Székesfehérvár

2015.09.14. 15:38

Mozgássérültek szervezete Székesfehérváron

Székesfehérvár - A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületét a megyében élő mozgássérült emberek hozták létre 1979-ben.

Fejér Megyei Hírlap

A szervezet alapvető célja azóta is, hogy összefogja a mozgássérült embereket, védje és képviselje az érdekeiket és segítse őket abban, hogy teljes életet élhessenek.


Az egyesület rendszeresen szervez programokat, tanfolyamokat a Viktória központban Fotó: FMH-archív

- Már a kezdetektől fontosnak tartottuk a tájékoztatást, az információszolgáltatást. Van egy Tudnivalók című kiadványunk, amit évente frissítünk, és amely tartalmazza az érvényben lévő jogszabályokat, a közérdekű információkat és a magyarországi lehetőségeket - mondta el Horváth Klára, az egyesület elnöke. - Ezt a kiadványt a tagjaink minden évben megkapják. Emellett van jogsegély- és tanácsadó szolgálatunk, segítünk az ügyintézésekben, kölcsönzünk segédeszközöket, szervezünk tanfolyamokat és különböző kulturális, szabadidős programokat is. Sokan megkérdezik tőlünk, hogy miért érdemes tagnak lenni. Én azt gondolom, hogy jó egy olyan szervezethez, közösséghez tartozni, ahol megértik az embert, ahová nyugodtan fordulhat, ha a mozgássérültségével kapcsolatosan problémái vannak. Ha pedig valaki segíteni akar a sorstársainak vagy a mozgássérült embereknek, akkor az egyesületen belül azt is megteheti.

- Jelenleg több, mint két-ezer tagja van az egyesületnek, a megye 29 településen van helyi csoportunk. Örömmel vennénk azonban, ha még több helyen találnánk segítő önkénteseket. Új tagokat is mindig várunk az egyesületbe, mert minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk egymást segíteni és a közös érdekeinket képviselni. Az egyesület központi, megyei irodája Székesfehérváron az Erzsébet u. 20. szám alatt a Viktória központ épületében található. Minden munkanapon 9-től 14-ig, szerdán: 9-től 17 óráig vagyunk nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!