Székesfehérvár

2017.07.30. 19:20

Somogyi László lelkész távozik Fehérvárról

SZÉKESFEHÉRVÁR Rövidesen távozik a Székesfehérvári Református Egyházközség lelkészi elnöke, Somogyi László. Hajdúböszörményben folytatja a szolgálatot.

Majer Tamás

Somogyi László a presbitérium kérésére elköszönő istentiszteletekkel búcsúzik a fehérvári gyülekezetektől. Tegnap Maroshegyen és a Budai úti templomban szólt a hívekhez, e hét vasárnap, augusztus 6-án pedig a Széchenyi úti református templomban hallgathatjuk meg.

Síró Imre, a Budai úti templom területi gondnoka úgy fogalmazott, hogy a gyülekezet imádkozik azért, hogy ebben az évben legyen új lelkésze, akit majd a presbitérium javaslata alapján, demokratikusan választanak meg. Mindazonáltal a gyülekezet tagjaival szót váltva hamar kitűnt, jelenleg nem az új lelkész megválasztása, hanem Somogyi László lelkipásztor méltó búcsúztatása áll imáik és gondolataik középpontjában, aki távozása pillanatáig ellátja szolgálatát.

Somogyi László úgy fogalmazott, hogy szent kényszer, késztetés hívta ide, hogy itt hirdesse az evangéliumot Fotó: Koppán Viktor

Somogyi László szavaiból kicsengett, örömmel szolgált Székesfehérváron. A lélek és az ige kényszere, késztetése, hogy ezután máshol hirdesse az evangéliumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!