Székesfehérvár

2017.05.14. 19:25

Mesés nap Maroshegyen - Jótékonysági futás és meseóra

Székesfehérvár - Minden a meséről szólt a második maroshegyi mesenapon - hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója szombaton.

V. Varga József

A családi mesenapot második alkalommal rendezték meg a művelődési házban és környékén. Az idén jótékonysági futással nyitottak a nyolc éve izomsorvadásban szenvedő 16 éves fiú, Beni javára. A futás részvételi díját és a támogatói jegyekből befolyt összeget a családnak ajánlották fel. Benépesült a "zöld", az aprónép mindenféle mesés elfoglaltság közül választhatott.

Mesés táncház Laczkó Krisztával és Varró Jánossal
Fotó: V. Varga József

Az egyik manócska komoly választási dilemma elé került: gyorsan horgászott néhány fahalacskát, aztán futott is a "nagyszínpadhoz", az Alma együttes koncertjére. Gyermekjóga és íjászkodás, kedvezményes könyvvásár és csupacsoda foglalkozás, sakk-iskola és mesepszichológiai előadás várta a nagyérdeműt.

Megnyitották a kiváló rajzfilmrendező és képregényrajzoló, Dargay Attila emlékkiállítását, diafilmen "jött" Vuk és Szaffi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!